• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
HABER MRK - Gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları teşhir eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`na genç işadamlarından destek geldi. Bakan Mehdi Eker`i ayrı ayrı ziyaret eden Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ile Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) gıdada yeni dönem için teşekkür etti.

Gıda güvenliği konusunda yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını dile getiren TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, \"7`den 70`e çocuklarımızın ve kendimizin yediği gıdaların içerikleri konusunda yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz\" dedi. Gıdada hile yapan firmaları küçük büyük ayrımı yapılmadan teşhir edilmesinin önemli olduğunu belirten Yücelen, bundan sonraki süreçte firmaların içerikleri daha dürüst bir şekilde açıklamaya teşvik edildiğini ifade etti. Yücelen bu konuda Bakanlığın kararlılığını takdirle karşıladıklarını vurguladı.

ANGİAD Başkanı Abdullah Değer ise gıdada teşhir uygulamasının destekçisi olduklarını belirterek, Bakanlığın bu konudaki çalışmalarından dolayı Bakan Eker`e teşekkür etti.

Gıda güvenliğinde yeni bir dönemin başladığını belirten Bakan Eker, çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini söyledi. Genç işadamı olmanın takdir edilecek bir durum olduğunu söyleyen Bakan Eker, Türkiye`de son dönemde iş ortamı, yatırım ortamı, ekonomik gelişme bakımından büyük gelişmelerin yaşandığını dile getirdi. Tarımın artık stratejik öneme sahip olan bir sektör haline geldiğini belirten Bakan Eker, son on yılda çalışmaların bu doğrultuda yürütüldüğünü ifade etti. Bu dönemde tarımsal hasılanın 23 milyar dolardan 62 milyar dolara çıktığını vurgulayan Bakan Eker, Türkiye`nin bu hasıla ile dünya sıralamasında 11`inci sıradan 7`ci sıraya ve Avrupa`da da birinci sıraya yükseldiğini ifade etti. (İLKHA)