• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Enfal Kurbanı 150 Kürt Süleymaniye`de Gömülecek
Hamrin Dağları`nda katledilen ve Irak`ın başkenti Bağdat`ta Adli Tıp incelemeleri tamamlanan 159 Enfal kurbanı, Süleymaniye`de düzenlenecek bir törenle toprağa verilecek. Federe Kürdistan Bölgesi Şehitler ve Enfal Bakanlığı, Hamrin dağlarında öldürülen 159 Kürt`e ait kemiklerin gerekli testlerin ardından önümüzdeki günlerde Süleymaniye ye getirilerek toprağa verileceğini ifade etti. Bakanlık adına açıklama yapan basın sekreteri Fuat Osman, Bağdat`ta kurbanların kemiklerinden DNA örneklerinin alındığını belirtti. Irak hükümetinin kendilerine bu konuda bilgilendirme yaptığını ve hazırlıkların yapılmasını istediğini de ifade eden Osman, kemiklerin getirilmesinin ardından, Süleymaniye devlet töreni ile bunların toprağa verileceğini açıkladı.

Ayakla Üzüm Ezmeye Son
Daha önce ayakla üzüm ezen üreticiler, Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında alınan üzüm sıkma makinesi ile bu yönteme artık son verecek. Üzümün suyunu, artık bu makineler çıkaracak. Diyarbakır`da ``Kırsal Kalkınma Projesi`` kapsamında alınan üzüm sıkma makinelerinin ilçelere dağıtımına başlandı.

Diyarbakır Söz: İmdadına Yetiştiği Genç \"Oğlu\" Çıktı!
Silah sesleri üzerine sokağa çıkan kadın, \"hırsızlık şüphesiyle\" ev sahibi tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülen gencin, oğlu olduğunu gördü.

Güneydoğu Güncel: Tarihi Adıma Diyarbakır`dan Destek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında `Kürtçe seçmeli ders olacak` açıklaması bölgede büyük heyecan uyandırdı. Kürtçe eğitimin seçmeli ders olarak Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yer almasını, gazetemize değerlendiren vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirirken, karşıt görüşlerde oldu. Bazı vatandaşlar, Kürtçenin seçmeli olmasına tepki gösterdi. Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, Kürtçe seçmeli derse Kürtlerin ilgi göstermeyeceğini belirtirken, Has Parti Diyarbakır İl Başkanı Alaattin Parlak ise, bu adımı, Türkiye`nin demokratikleşmesi açısından önemli bir adım olarak yorumladı.

Bel Fıtığına Manuel Terapili Çözüm
Uzman terapist Muhsin Duran, uzun yıllardan buyana manuel terapiyle bir çok hastalığa çare olduğunu ifade ederek, herhangi bir ilaç ve cihaz ile işlem yapmadığını söyledi. Uzman terapist Muhsin Duran, uzun yıllardan buyana manuel terapiyle bir çok hastalığa çare olduğunu ifade ederek, herhangi bir ilaç ve cihaz ile işlem yapmadığını söyledi.

Alçakların Seviyesine İnmeyiz
İçten, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir`in istifa çağrısı yaparken, \"Yoksa Kürt halkı yüzünüze tükürür\" sözlerine sert tepki gösterdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir