• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Pembe Metrobüs İçin İmzalar İBB`ye Gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz / İstanbul / doğruhaber

Saadet Partisi’nin toplu taşıma araçlarındaki taciz olaylarına karşı önerdiği ‘kadınlara özel pembe metrobüs’ projesi için toplanan 60 bin imza İstanbul Büyükşehir Başkanlığına gönderildi. Taksim Postanesi önünde yapılan basın açıklamasının ardından toplanan imzalar Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ve İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk tarafından postaneye teslim edildi.

AHLAKSIZLAR, KADIN YOLCULARI RAHATSIZ EDİYOR

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, toplanan imzalar postaneye teslim edilmeden önce yaptığı açıklamada, Toplu taşıma sistemi içerisinde Metrobüs hattının hayata geçirildiği günden beri çoğu İstanbullu için önemli bir ulaşım aracı olarak tercih edildiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Metrobüs’ü tercih eden İstanbullu kadın hemşerilerimizin, araçlardaki yoğunluktan dolayı yaşadıkları sıkıntılar, genellikle hoş olmayan tartışmaları da beraberinde getirmektedir. Gidecekleri yere yetişme telaşı içinde, mecburen dolu araçlara binmek zorunda kalan bayan yolcular, hamile, çocuklu veya yaşlı oldukları halde, nefes almanın zor olduğu, itiş-kakışların yaşandığı bu araçlarla bazen istemeye istemeye seyahat etmek durumunda kalıyorlar. Kimi zaman kendisini insan zanneden ahlaksızlar tarafından, kadınlık zarafet ve onurunu ayaklar altına alan taciz vakalarının yaşanması da bu durumu daha vahim noktalara taşımaktadır.”

İSTEMEYEN KADIN PEMBE METROBÜSE BİNMESİN

“Adına bakanlık kurup, hayat şartlarının kendilerine dayattığı, maddi- manevi zorluktan hafifletmeye çalıştığımız kadınlarımız için, İstanbul`da yapılacak bu uygulama 2010 yılında yapılan referandumun ruhuna da uygun olarak ‘pozitif ayrımcılık’ yaklaşımı olarak eminiz ki toplumun bütün kesimleri tarafından desteklenecektir.” diyen Esmerer, “Bize göre her 3-4 araçtan sonra 1 adet pembe renkli Metrobüs’ün isteyen Kadın yolcular için sefere konulması gerekmektedir. Bu durumda isteyen kadın yolcular normal seferdeki araçlarla, isteyen ise pembe renkli Metrobüs’leri tercih ederek seyahat edebileceklerdir. Bu uygulama kadınların, yukarıda ifade ettiğimiz olumsuz seyahat koşullarını, asgariye indirecek ve hanımlara huzurlu bir yolculuk etme imkânı sağlayacaktır. Bu bir tercih meselesidir ve kesinlikle zorunluluk olmayacaktır” diye konuştu.

PEMBE METROBÜS TOPLUMSAL GEREKSİNİMDİR

Dünya teknoloji gücünü elinde bulunduran Japonya`da bile bu tür bir uygulama olması bu konunun ideolojik yaklaşımlarla açıklanamayacak kadar önemli bir toplumsal gereksinimi ve gerçeğini ortaya koyduğunu belirten Esmerer, “Pembe Metrobüs talebimizin İBB Meclisi`nde Meclis üyelerimiz tarafından meclis başkanlığına sunulmasının ardından yapılan oylamada, bu teklifimiz oy çokluğu ile Başkanlık makamına sevk edilmiştir. Bu sonuç sonrası bu konuyu bizzat İBB Başkanı Kadir Topbaş`tan randevu talep ederek detayları ve gerekçelerimizi kendisi ile paylaşmak istedik. Birkaç kez randevu talebimizi yenilememize rağmen maalesef randevu talebimize olumlu cevap alamadık. Eğer bu görüşme gerçekleşmiş olsa idi, bu toplanan imzaları Kadir Topbaş’a teslim ederek bunun halkımızın ortak talebi olduğu gerçeğini kendisine aktaracaktık” şeklinde konuştu.

KISA SÜREDE 60 BİN İMZA TOPLANDI

Pembe Metrobüs talebi ideolojik bir yaklaşım tartışmalarına kurban edilmeyecek kadar reel ve ihtiyaç olan bir talep olduğuna dikkat çeken Esmerer, “Buradan bir kere daha Büyükşehir Belediye Başkanına seslenmek istiyoruz. Toplumun her kesiminden bizlere gelen destek ve bu toplanan imzalar bunun delilidir. Toplumun farklı kesimlerinden vatandaşlarımızın, stk`ların bizlere ulaştırdığı destek mesajları Pembe Metrobüse duyulan talebin hangi boyutlara ulaştığım göstermektedir. Sayın Kadir Topbaş bir an önce İBB Meclisi tarafından kendisine gönderilen bu talep ile ilgili gereken adımları atmalıdır. Bugün göndereceğimiz imzalar kısa süre olmasına rağmen 60 bin vatandaşımızın talebini imza ile ortaya koymalarıdır ama bilinmelidir ki; bu imzalar sadece vatandaşlarımızın küçük bir bölümünü kapsamaktadır, aslında bu talep İstanbul`da Metrobüs kullanan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun ortak isteğidir” dedi.

 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir