• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çobanlara Özlük Hakkı Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, Ankara ziyaretinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Damızlık Koyun Keçi Merkez Birliği Genel Başkanı Prof. Dr Veysel Ayhan ile görüştüklerini ve yapılan görüşmede çobanların özlük hakkı, yani sosyal güvenceleri için bir kez daha görüş bildirdiğini söyledi.

 

Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Ali Kaysadu`nun çobanlar ile ilgili önerisini dikkat alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çobanların özlük haklarının iyileştirmesine ilişkin çalışma başlatıldığını söyledi. Bakan Yılmaz Özlük hakkı için çalışmaları başlattığı ve şuan alt zeminini hazırlamakta olduklarının müjdesini verdi.

 

Türkiye genelinde pilot iller kurulup bu illerde damızlık koç yetiştirip bu koçları üyelere dağıtmak için bir proje geliştirdiklerini söyleyen Kaysadu, \"Bu projemizin hayata geçmesi için Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz`dan destek istedik. Sayın Bakan bunların önemli konular olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini belirtti. Bu projelere kapılarının açık olduğunu belirten Sayın Bakan, gereken desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Bizler de üyelerimizin menfaati doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edip projeler geliştirmeye devam edeceğiz\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir