• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Filistin`in Kurtuluşu, Direniş Cephesinin Korunması İle Mümkündür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRAN - Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Tahran`da temaslarda bulunan Filistin Halk Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Cibril ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmasında, siyonist rejimin, bölgenin en tehlikeli düşmanı olduğunu hatırlatarak, "Siyonist rejim, bölgede yapay bir şekilde oluşturuldu. ABD ve batılı ülkelerin bölgeye nüfuzu için oluşturulmuş bir yapıdır" ifadesini kullandı.

 

İrna`nın haberine göre, Siyonist rejimin, ABD ve batılı ülkelerin en önemli üslerinden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ahmedinejad,`` ABD başkanlığındaki batılı ülkeler yapay siyonist rejimi korumak amacıyla yoğun bir çalışma yürütüyor. Siyonist rejimi korumak, batılı ülkelerin en önemli görevlerinden biridir`` dedi.

 

Ahmedinejad, bu gün adalet yanlısı ve özgürlükçü halkların en önemli çalışmasının, siyonist rejimi yok etmek olduğunu hatırlatarak, Cibril`e hitaben "Emin olun, İran İslam Cumhuriyeti, sizin yanınızda ve size destek olmaya devam edecek. Filistin halkının değerleri ve Filistin davasına, direniş gruplarına destek vermeye devam edecek" diye konuştu.

 

Cibril de, bölgede yaşanan gelişmeler ve batılı ülkelerin Ortadoğu bölgesinde yürütmeye çalıştığı siyasetlere işaretle, "İran İslam cumhuriyeti, bölgede bizi çok iyi anlıyor ve İran İslam cumhuriyetiyle ortak kaygıları paylaşıyoruz. İslam inkılabı, bölge halkları ve İslam ümmetine önemli katkılar sağladı.

 

Önemli etkiler bıraktı. Biz, İran`ın, bütün alanlarda ilerleme ve kalkınmasına şahid oluyoruz. Bu gün, bu başarılar, İslam ümmetinin kazanımıdır" ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir