• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Allah`ın Razı Olacağı Tek Din İslam`dır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Yazar Mustafa Çelik`in konuşmacı olarak katıldığı "Ülfet Şuuru" konulu konferans Kocaeli Kur`an`a Hizmet Vakfında gerçekleştirildi. Geniş bir katılımla gerçekleşen konferans, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Dünyada muhtelif sistemler bulunduğunu dile getiren Çelik, Allah`ın (c.c.) razı olduğu sistemin İslâm olduğunu belirterek, Allah`ın, İslâm dışında adı ne olursa olsun hiçbir sistemden razı olmayacağını vurguladı.

İslam kalpleri hedef alıyor
İslâm`ın insanoğlunun sahte ilahlarla bağlantısını keserek Allah`a bağlamak için geldiğini ifade eden Çelik, İslâm`ın inkılaplar yumağı olduğunu, inkılabın ise kalpten başladığını belirterek, bundan İslâm`ın dolayı kalpleri hedef aldığını söyledi.

"Ülfet kalplerin iman üzere dayanışması, kalplerin kaynaşması, kalplerin buluşması ve birleşmesidir" diyen Mustafa Çelik Hoca, "Ülfet kalp akrabalığıdır. Ülfet şuuru ise kalp akrabalığını koruma bilincidir." ifadelerini kullandı.

Ülfet şuurunun Müslümanlar arasındaki duvarları yıkma bilinci olduğunu söyleyen Mustafa Hoca, "Nerede olursa olsun Müslümanların arasını ayıran bir duvar varsa onu yıkmak ve Müslümanların kalpleri arasında köprüler kurmak anın vacibidir." dedi.

Allah Resulünün Medine`yi kanla değil Kur`an ile ele geçirdiğini belirten Mustafa Hoca, Musab bin Umeyr`in Medine`deki mücadelesini anlattı.

Soru cevap bölümünden sonra okunan Asr Sûresi ile konferans sona erdi.
Ziya Gündüz - İLKHA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir