• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İngilizler, AB Üyeliğini Sorguluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Populus adlı şirketin ülkede iki bin kişiyle yaptığı ankete göre, katılımcıların yüzde 49`u İngiltere`nin AB ile ilişkileri konusunda referanduma gidilmesi gerektiğini düşünüyor, yüzde 33`ü ise bugün değil ama gelecek 5 yıl içerisinde AB üyeliğine ilişkin referandum yapılmasını gerektiğini ifade ediyor.

Ankete katılanlara, ``Birleşik Krallık`ın AB`de kalarak, daha fazla entegre bir Avro Bölgesi`nin parçası olmasını ister misiniz?`` sorusu da yöneltildi. Bu soruya, katılımcıların yüzde 36`sı ``evet``, yüzde 44`ü ``hayır``, yüzde 19`u ise ``bilmiyorum`` yanıtını verdi.

İngiltere, krizin çözülmesi için daha fazla entegrasyon ve ortak bir bankacılık sistemi gerektiğini kabul ediyor ancak böyle bir durumda ülkenin finans merkezi olan City için güvence istiyor.

Bankaların kredi notları düşebilir

İngiliz basını, Moody`s kredi derecelendirme kuruluşunun bu hafta içinde, İngiliz bankalarının kredi notlarını düşürebileceğine dikkati çekerek, ekonominin Avro Bölgesi`ndeki krizden daha fazla olumsuz etkilenmeye başlayacağı yorumlarına yer veriyor.

1973 yılından bu yana AB üyesi olan Birleşik Krallık, Avro Bölgesi`nde bulunmuyor, kendi para birimi olan sterlini kullanıyor. Ancak Avro Bölgesi`yle yakın ticari ilişkileri olan İngiltere, bu bölgedeki borç krizinden olumsuz etkileniyor.

Haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir