• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl\'de yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

 

Bingöl Online Gazetesi: Yola Döşenen Patlayıcı Bulundu!
Diyarbakır- Bingöl karayoluna PKK mensupları tarafından döşenen iki büyük mutfak tüpü ile desteklenmiş patlayıcı madde, bölgede yol çalışması yapan işçiler tarafından bulundu.

 

Bingöl Gazetesi: Hz Fatma Bir Öğretmendir
Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Bayanlar Komisyonu, \"Dünya Müslüman Kadınlar Haftası\" nedeniyle Hz. Fatıma`yı anma ve anlama programı düzenledi.

Bingöl Yeşilvadi Düğün Salonu`nda saat 14.00\'te gerçekleşen ve bayanlara yönelik olan program, Sümeyra Bulut\'un sunumuyla başladı.
Kur`an-ı Kerim tilaveti ile devam eden etkinlikte küçük kızların okuduğu cevşen ile Hz Fatıma\'yı meth eden ilahiler, manevi bir hava oluştururken salonda duygulu anların yaşanmasına da neden oldu.
Programda Hatice Dağılma ve Sebahat Apuhan, günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptılar.

 

Hz Fatıma\'yı Allah ve Resülü ile yer ve gök halkının methettiğini ifade eden Dağılma, \"Ama o ne bir melek ne de bir peygamber o da bizim gibi bir insan, bir kadın, bir eş ve bir annedir. O Hz Fatımatül Zehra yolunu takip edeceğimiz azize bir öğretmendir.\"dedi.

 

Hz Fatma\'yı hayâ ve edepte, ilim ile takvada örnek aldıklarını ifade eden Dağılma, Hz Fatma\'nın kendileri için bir \"rehber\" olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: \" O cennet gençlerinin ve şehidlerin efendileri Hz Hasan ve Hz Hüseyin\'in annesidir. O kerbela kahramanı Hz Zeyneb\'i terbiye edendir. O Hz Peygamberin neslini dünyada devam ettiren nur yumağıdır. Rabbim bizleri Hz Fatıma\'yı örnek alan onun gibi evlatlar yetiştiren kişiler eylesin ve cennette ona komşu olmayı bizlere nasip etsin.\"

 

Bingölün Sesi Gazetesi: \'Barışın Adımları\' Projesi Bingöl\'den Start Aldı
Türkiye genelinde 23 üniversite, Sosyal Gelişim Enstitüsü Merkezi Derneği (SOSGED) ve Bingöl Belediyesi tarafından organize edilen ve ülke çapında 7 bölgede aynı anda başlatılan \'Barışın Adımları\' projesinin ilk adımı Bingöl\'de atıldı.

 

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Mustazaflar Cemiyeti Törenle Açıldı
Kapatılan Mustazaf-Der\'in Bingöl Şubesi, önceki gün saat 15.00\'da yoğun katılımla Batman merkezli Mustazaflar Cemiyeti\'ne fiilen katıldı. Kapatılan Mustazaf-Der\'in Bingöl Şubesi düzenlenen bir programla Batman merkezli Mustazaflar Cemiyeti\'ne fiilen katıldı.

 

Bingöl Mustazaflar şubesinin açılışı, dualar eşliğinde gerçekleşti. Dernek sohbet salonunda kısa bir selamlama konuşmasını yapan Bingöl Peygamber Sevdalıları dönem sözcüsü Hamdullah Tasalı, okuduğu Asr süresiyle \"bu okuduklarım bir topluluktan bir cemaatten ve bir cemiyetten bahsediyor. İnşallah gayemiz amacımız Rabbimizin bu vaad ettiği bu mutlu cemiyetten, cemaatten oluruz.\" Dedi.

 

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Söz verdik, Sözümüzü Tuttuk, Tutmaya da Devam Edeceğiz`

Genç\'te bu yıl yapılacak olan ve yaklaşık 10 kilometrelik kaldırımın ve yolların kilitli parke taşıyla döşenmesi işine ilişkin değerlendirmede bulunan Genç Belediye Başkanı Ariç: \"Söz verdik, sözümüzü tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz\'\' dedi.( Nihat Kanat- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir