• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Dünyanın İlk Yıldız Mimarı: Mimar Sinan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD`nin önemli gazetelerinden New York Times (NYT), Mimar Sinan`ın mimari eserlerine tam sayfa ayırdı.

Gazetenin haftasonu çıkan gezi ekinde, Andrew Ferren tarafından kaleme alınan, "Türkiye`nin İlk Yıldız Mimarının Peşinde" başlıklı yazıda, 300`ün üzerinde mimari esere imza atan Mimar Sinan`ın, sadece Türkiye`nin değil, belki de dünyanın ilk "Yıldız Mimarı-Starchitect" olduğu belirtildi.

Yazıda İstanbul`u ziyaret eden ve Mimar Sinan`ı tanımayan Batılı turistlere bilgi veren tur rehberlerinin, Mimar Sinan`ı aynı dönemlerde yaşayan İtalyan heykeltraş ve mimar Michelangelo ile karşılaştırdıklarını, oysa bu tür bir karşılaştırmanın aslında Mimar Sinan`a haksızlık olduğu vurgulandı. Mimar Sinan`ın, Belgrad`dan Mekke`ye kadar bugün hala ayakta olan ve hergün kullanılan yüzlerce eserinin bulunduğunu belirten gazete, "Sinan`a dünyanın ilk yıldız mimarı diyebilirsiniz" ifadesine de yer verdi.

Mimar Sinan`ın başta Süleymaniye, Selimiye, Mihrimah Sultan Camileri olmak üzere Edirne`deki ve İstanbul`daki ünlü mimari eserleriyle ilgili detaylı bilgiler ve fotoğrafların yer aldığı tam sayfalık yazıda, İstanbul`u ziyaret eden turistlerin İstanbul`da Mimar Sinan`ın camilerini turlara katılarak yakından tanıyabilecekleri de bildirildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir