• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazze`ye Elektrik Verildi Ancak…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Gazze`deki Enerji İdaresi sözcüsü Ahmed Ebu`l-Umarayn, Gazze`deki elektrik kesintilerinin krizden önceki döneme döneceğini belirterek, sekiz saat elektrikler verilirken, sekiz saat de kesinti olacağını söyledi.

 

FİEM`e açıklamalarda bulunan Ebu`l-Umarayn "Perşembe ve Cuma günü Gazze`ye gelen Katar yakıtı 335 bin litreye ulaştı. Bu da sadece bir santrali çalıştırabilir. Daha fazla santralin çalışması ise gelecek yakıta bağlı." dedi.
Elektrik kesintisine de değinen Ebu`l-Umarayn devamla şunları söyledi: "Elektrik kesintisi daha önceki durum gibi olacak. Yani sekiz saat elektrik verilirken, sekiz saat kesik olacak. Bu, elektrikte bir iyileşme olacağı anlamına gelmiyor. Sadece krizden önceki duruma döndüğümüzü ifade etmek istiyorum. Katar`ın gönderilen ve Mısır`da bekletilen yakıttan ne kadarının daha buraya gönderileceği ise belirsiz."

 

Başbakan İsmail Heniyye`nin yaptığı görüşmeler neticesinde Katar 25 bin ton yakıtı Mısır`ın Suveyş Limanı`na gönderdi. Ancak yakıt değişik nedenlerle şimdiye kadar Gazze`ye gönderilmedi. Mısır`daki Askeri Konsey Başkanı Muşir Hüseyin Tantavi`nin emriyle Perşembe ve Cuma günleri bu yakıtın bir kısmı Gazze`ye gönderildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir