• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kürtaj, Kızları Diri Diri Toprağa Gömmenin Diğer Adıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa\'da faaliyete geçen Aile Akademisi Derneği son günlerde tartışılan bir konu olan kürtaj konusu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu. Açıklamada kürtaja götüren sebeplerin de araştırılması gerektiğine değinildi.

 

Kürtaja Götüren Yollar da Gündeme Alınmalıdır
Ülkede son zamanlarda kürtaj ile ilgili tartışmaların endişe verici bir şekilde izlenildiği belirtilen açıklamada, \"Siyasi polemiklerin konusu haline getirilen bu sorun üzerinden yapılan usulsüz tartışmalar, zaman geçtikçe, yıpranan aile hayatına da ciddi zararlar vermektedir. İnsan hayatı dinin, bilimin, ahlâkın, hukukun ve vicdanın kesiştiği ender konulardan biridir. Bütün siyasi, dini ve ahlaki sistemler canlı haline gelmiş bireylerin yaşam hakkının olduğunu söylemektedirler. Hayat hakkı bireysel tercihler nedeniyle vazgeçilebilecek, devredilebilecek ve kast edilebilecek bir hak değildir.\" ifadelerine yer verildi.

 

\"Konuya tecavüz, ekonomik zorluklar, özürlü çocuğun durumu ya da annenin sağlığı gibi tek yönlü ve istisnai durumlar açısından bakarak soruna dair genel bir çerçeve çizme eğilimi ise kamuoyunda sık görülen yanlış bakış açıları olarak göze çarpmaktadır.\" ifadesine yer verilen açıklamada, \"Özel durumlara ait özel hükümler tabii ki konunun uzmanları tarafından konuşulmalı ve tartışılmalıdır. Ancak dikkat edilmesi gereken temel sorun aile yapısının gittikçe yok olmaya yüz tutması ve bu durumun toplumdaki birçok davranış bozukluklarının, psikolojik sorunların ve sosyal çözümsüzlüklerin nedeni olmasıdır.\" denildi.

Canı Veren de Alan da Allah\'tır!
Anne karnındaki bebeğin anneden ayrı bir kalbi, DNA\'sı, genetik sisteminin olduğu vurgulanan açıklamada, \"Unutulmamalıdır ki canı veren de alan da Allah\'tır. Bebeğin ne annesinin ne de babasının onun üzerinde mülkiyet hakkı ve yetkisi yoktur. İslam inancında bu nedenle intihar da haramdır. Bugün \"beden benim istediğimi yaparım\" denilirse, yarın \"beden benim o halde uyuşturucu da alırım, bedenimi fuhuş için de kullanabilirim\" denildiğinde savunabileceğimiz bir referans noktası kalmamaktadır. Bu durumun ise toplumu uçuruma götüreceği açıktır.\" ifadeleri kullanıldı.

 

Kürtaj, Kızları Diri Diri Toprağa Gömmenin Diğer Adıdır
\"Konuya insan hak ve özgürlükleri açısından bakıldığında dahi aslında kürtajın, anne karnındaki artık canlı haline gelmiş ceninin (bebeğin) hayat hakkına müdahale olduğu unutulmamalıdır.\" ifadesi kullanılan açıklama şöyle sürdü; Hz. Muhammed\'in döneminde suçsuz çocukların sırf kız oldukları gerekçesiyle diri diri toprağa gömülmesiyle; annenin özgürlüğünü bahane etmesi ve yanlış davranışlarının bedelini çocuğunun canına kıyarak telafi etmeye çalışması benzer mantığın ürünüdür.

 

Kürtajın, tek sebep olmasa da, zinayla yakından ilişkili olduğunu söylemek mümkündür. Kürtaj büyük oranda gayr-i meşru sebeplerin gayr-i meşru sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. İstatistikler, Batılı toplumlarda 20 yaş altı gençlerde kürtajın ürkütücü düzeylerde olduğunu göstermektedir. Bu veriler zina-kürtaj ilişkisini ortaya koyması açısından önemlidir. Zinayı yasal sayan bir mercinin kürtajı sorgulamaya açması en azından bir çelişki olarak görünmektedir. Sebepleri ortadan kaldırmadan sonuçlar üzerinden tartışmak sorunun ciddiyetle ele alınmasını gölgelemektedir. Sadece kürtaj değil, kürtaja götüren yollar da bilimsel bir ciddiyetle ele alınmalı ve önleyici çalışmalar yapılmalıdır.\" (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir