• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SBS Saatinde Protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Özgür Eğitim Sen Batman Şubesi üyeleri, hükümeti SBS sınavı saatinde protesto etmek amacıyla SBS sınavında görev almayan öğretmenler ile Atatürk Park\'ı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Özgür Eğitim Sen Batman Şubesi Hukuk Sekreteri Hamdullah Okay, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı\'nın \'öğretmenlerin haftada 15 saat çalıştıkları\', \'2 ay tatil yapıyorlar\' ve \'yüksek oranda maaş aldıkları\' gibi sözleri sarf ettikleri için eyleme gittiklerini vurguladı.

 

Okay, Milli Eğitim Bakanının öğretmenleri rencide edici açıklamalarının öğretmenleri toplum nezdinde hakaretlere maruz bırakılmasının hiç kimseye faydasının olmayacağını kaydetti. Okay; \"Sayın Maliye Bakanımız da Hakem Kurulundan memurlara teklif edilenden daha fazla bir zam çıkarsa vergileri arttırırız tarzında bir açıklaması olmuştur. Biz de Özgür Eğitim-Sen olarak vergilerin artmaması ve ülkenin yeni bir dış borçlanmaya gitmesinden korkarak 23 Mayıs\'ta greve giderek ve bugün ve yarın sınavlarda görev almayarak bize ödenecek ek derslerin Maliye Bakanlığı kasasında kalmasını sağlayarak ülkeyi yeni vergilerden ve dış borçlardan kurtarmış olduk\" ifadelerini kullandı.

 

Öğretmenler son olarak, Adana\'da İhsan Sabancı Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Ayla Avşar\'ın okul birincisi başörtülü Tuğba Demir\'e yaptığı uygulamayı şiddetle kınadıklarını belirterek gerekenin yapılmasını istediler. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir