• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Seviye Belirleme Sınavı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencileri için yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS), başladı. 1 milyon 98 bin 243 adayın gireceği sınav, 654\'ü yurt içi ve 10\'u yurt dışında olmak üzere toplam 664 sınav merkezinde ve 3 bin 828 binada gerçekleştirilecek.

Batman\'da öğrenciler Saat 09.30\'da sınav salonlara alındı. Saat 10.00\'da başlayan sınavda 100 soru için 120 dakika süre veriliyor. Okul bahçelerinde bekleyen veliler ise gürültüye karşın okul dışına çıkartıldı.

Sınav öncesi görüşlerini aldığımız Batman Gazi Lisesi\'nde sınava giren öğrencilerden Ömer Faruk Şahin, \"Daha önce sınav için denemelere katıldım. Evde ve dershanede hep testler çözdüm, tüm hazırlıklardan sonra bugün sınav olacağız. Son sınavım olduğu için çok heyecanlıyım. Allah, benim ve tüm katılımcıların çabasını boşa çıkarmasın inşallah\" dedi.
Öğrenci Mert Kavak ise \"Sınav öncesi Türkçe ve Fen Bilgilerine ağırlıklı tüm derslere çalıştım. Şimdiden çok heyecanlıyım. Fazla büyük bir hedefim olmadı. Güzel bir yer kazanmayı umut ediyorum\" diye konuştu.

Okul bahçesinde toplanan veliler ise çocukları için Kur\'an-ı Kerim okuyarak dua ettikleri görüldü.

Öğrenci velisi Hanife Çetinkaya, \"Öncelikle çocuğum için ve bugün sınava giren tüm çocuklar için ben burada Kur\'an okuyup dua ettim. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın ve herkese başarılar dilerim\" dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir