• DOLAR 32.384
  • EURO 34.718
  • ALTIN 2394.477
  • ...
Dinçer: Van ve Erciş`i İyi Bir Yere Getireceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van ve Erciş`i eğitim ve altyapısı itibariyle daha sağlam ve sağlıklı bir noktaya getireceklerini bildirdi.

Van`da temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı ve Erciş Belediyesi tarafından dünyada sadece Van Gölü`nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayan inci kefali balığının yolculuğuna dikkati çekmek için bu yıl üçüncüsü düzenlenen ``İnci Kefali Göçü, Kültür ve Sanat Festivali``ne katıldı.

Van Gölü`nde yaşayan tek balık türü olan inci kefalinin üremek için Erciş ilçesindeki Deliçay`ı, önüne çıkan çıkan engelleri zıplayarak geçerken oluşturduğu görsel şölenin yaşandığı Balık Bendi`nde yapılan festivale, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu da katıldı.

`YEGANE GÜÇ VE GÜVENCEMİZ KENDİ BİLGİ VE YETENEĞİMİZ`

Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada, topluluk halinde yaşayan insanın hayatta kalmasının yegane yolunun birey olarak güçlü olması ile mücadeleyi kazanacak bilgi ve yeteneğe sahip olmasından geçtiğini söyledi. Dinçer, şöyle devam etti:

``İşte burada zıplamayan balıklar kalıyor ve başkasının yemi oluyor. Engelleri aşamayan balıklar kendi nesillerinin devamını sağlayamıyor. Aslında gerçek hayatta da bu böyle değil midir- Kendi neslimizin devamını istiyorsak ve sürdürebilir bir hayat istiyorsak yegane güç ve güvencemiz kendi bilgi ve yeteneğimizdir. Bu da eğitimden geçiyor. Toplum olarak bizi hayatta tutacak eğitimi ve yetenekleri kazanamayacak olursak, kaybedeceğiz demektir. Birey olarak da hayatta kalmanın yegane yolu gelişimci olmaktan geçiyor.

Aslında burada şunu söylemek istiyorum, ne kadar dışarıdan yardım ve destek gelirse gelsin, devlet ne kadar yardım yaparsa yapsın, hayırseverler ne kadar fazla katkıda bulunursa bulunsun, eğer biz toplum ve birey olarak bu kentin sakinleri olarak kendimiz ve hepimiz için bir şeyler yapmaya hazır değilsek o yapılan yardımlar ve destekler bizim hayata bağlanmamıza yardım etmez, hep eksik kalır. Önce kendimiz için bizler bir şeyler yapmalıyız.``

Dinçer, İnci kefalinin göçü sırasında önüne çıkan engelleri aşmaya çalışırken insana bu mesajı verdiğini ifade etti.

Konuşmasında, hükümet olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini belirten Dinçer, Van ve Erciş`i eğitim ve altyapısı itibariyle daha sağlam ve sağlıklı bir noktaya getireceklerini sözlerine ekledi.

Festivalde Malatya Belediyesi Mehter Takımı gösteri yaptı.

Festival alanında kurulan stantları gezen Dinçer, öğretmenlerin kurduğu çadırları ziyaret etti, çadırın önünde bulunan, depremde hayatını kaybeden öğretmenler için konulan anı defterine duygularını yazdı.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir