• DOLAR 34.254
  • EURO 37.871
  • ALTIN 2924.93
  • ...
Karnesinde Zayıf da Olsa Çocuğunuzu Tebrik Edin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz / İstanbul
 
Bu gün yaklaşık 17 milyon öğrenci, karne alarak yaz tatilini girdi. Çocuğum karnesinde zayıf var o halde ne yapmalısınız? Yada çocuğunuzun karnesinde notları yüksek ise ona nasıl davranmalısınız? Uzmanlar öğrenci velilerini uyarak, “Zayıfları olsa da çocuğunuzu tebrik edin, yüksek not ile gelen çocuğunuza da abartılı bir sevgi gösterisinde bulunmayın” tavsiyesinde bulundular.

KENDİ KARNENİZİ DÜŞÜNÜN
Çocuğunuz karnesi ile eve geldiğinde daha çocuğunuzla selamlaşmadan “ver bakim karneni” demek çok çirkin bir ebeveyn tutumu olur” diyen Pedagog ve yazar Adem Güneş, “Çocuğunuz eve geldiğinde karneyi bir kenara bırakıp çocuğunuzu önce tebrik edin. Zayıfları olsa da tebrik edin ve “sen zayıf alsan da ben senin yanındayım” diye mesaj verin. Onunla önce geçen yılın bir özetini çıkartın, zayıf dersi varsa daha karneye bakmadan kendisinin “gerekçelerini” dinleyin… hak verin… zayıfların düzelebileceğini söyleyin… sonra oturup birlikte karnesine bakın… kendi karnenizi hatırlayın, düşük not aldığınız dersleri hatırlayıp bir teselli olarak çocuğunuza sunun… Asla ceza vermeyin ve asla çocuğunuzu mahcup etmeyin” diye konuştu.

ÇOCUĞUNUZU GÜZEL KARNESİNDEN DOLAYI TEBRİK EDİN
Yüksek not ile gelen çocuğa da abartılı bir sevgi gösterisinde bulunmanın yanlış olduğuna dikkat çeken Güneş, “Başarı beraberinde kaygıyı getirdiğini unutmayın. Başarılı çocuklar etrafın kendisini başarılarından dolayı önemsediğini düşündüğü için ilerleyen yıllarda kaygılı bir benlik yapısına kapılabilirler. Çocuğunuzu güzel karnesinden dolayı tebrik edin, takdir edin, ama bunların gelip geçici olduğunu “sen başarısız olsan da sen benim çocuğumsun” diyerek onun kaygılı bir kişiliğe girmesine engel olun” şeklinde konuştu.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir