• DOLAR 34.238
  • EURO 37.843
  • ALTIN 2919.83
  • ...
Depremzede Öğrencilerin Karne Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 2011-2012 Eğitim -Öğretim yılının bugün sona ermesiyle ilköğretim, ortaöğretim ve dengi okullar karne alırken depremzede çocukların karne heyecanı görülmeye değerdi.

İnönü İlköğretim okulunun yıkılmasıyla, okulun öğrencileri eğitim öğretimlerini Hüsrevpaşa İlköğretim okulunda tamamlarken, çocukların karne sevinci adeta gözlerinden okunuyordu.

Yıkılan İnönü İlköğretim okulunun müdürü Muhyettin İnci öğrencilere kısa bir konuşma yaparak, gelecek eğitim- öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, çocuklardan bir daha deprem musibetiyle karşılaşmamamız için dua etmeleri talebinde bulundu.

Bu yılki eğitim öğretim yılı hakkında kendisinden kısa bir değerlendirme aldığımız müdür Muhyettin İnci, okullarının yıkılması nedeniyle bu yıl Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu\'nda eğitim - öğretime devam ettiklerini belirterek gelecek eğitim-öğretim yılında yeni yapılacak olan okullarında eğitime devam edeceklerini belirtti.

Deprem nedeniyle okulların geç açılması ve bu yüzden yoğunlaştırılmış bir şekilde eğitime devam edilmesinin öğrenciler açısından verimli geçtiğini ifade eden İnci, \"Özellikle öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle, çocukların kayıplarının telafisi için ellerinden geleni yaptılar.\" diyerek gayretlerinden dolayı tüm öğretmenleri takdir etti.

Van\'da eğitimin Ocak ayında başlamasıyla birlikte 130-140 arası öğrencilerinin olduğunu bildiren İnci, \"Bu eğitim öğretim yılının sonuna doğru 650 kadar öğrencimiz oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü\'nün katkılarıyla servis araçlarımız daha önce 16 iken, depremden sonra sayısı 22\'ye çıkartıldı. Öğrencilerimiz çok rahat bir şekilde Hüsrevpaşa İlköğretim Okuluna geldiler\" ifadelerine yer verdi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir