• DOLAR 34.179
  • EURO 37.85
  • ALTIN 2908.291
  • ...
Yaz Kur`an Kursları Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Tüm Türkiye`de olduğu gibi Cizre`de de yaz kuran kursları 11 Haziran Pazartesi günü start alacak 11 Haziran tarihinden itibaren kayıtlar yapılmaya başlanacak, 18 Haziran tarihinden itibaren ise eğitim verilmeye başlanacak.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Cizre ilçe Müftüsü M. Sami Yıldız, "Yaz Kur`an kurslarında okumak isteyen küçük çocuklar için velisinin muvafakatine bağlı olarak kursa müracaatlar Başkanlığın düzenlediği form dilekçe ile kabul edilecek. Ayrıca dilekçenin doldurulmasında beyan esas olup müracaat eden vatandaşlardan herhangi bir belge talep edilmeyecektir" dedi.
 
Toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan Diyanet İşleri Başkanlığı`nın, din eğitimi faaliyetlerini öncelikle camilerde ve Kur`an kurslarında yürütmeye çalıştığını ifade eden Müftü Yıldız, "Söz konusu kurslarda; günde üç saat eğitim-öğretim yapılır. Bu sürenin iki saati Kur`an-ı Kerim ve meali, bir saati de itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersi için ayrılır.
Kurs binaları, camiler ve müftülüklerce uygun görülecek diğer yerler müftülükçe açılacak bu kurslara tahsis edilebilir. Ayrıca, halk eğitimi hizmeti binalarından ve taşımalı eğitim uygulaması nedeniyle atıl durumdaki ilköğretim okulu binalarından valilik onayı ile bedelsiz olarak yararlanılabilir" diye konuştu.
 
18 Haziran Pazartesi günü başlayacak Yaz Kuran Kursları, 3 dönem halinde 9 hafta sürecek ve 17 Ağustos Cuma günü sona erecek.
(Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir