• DOLAR 34.239
  • EURO 37.821
  • ALTIN 2927.046
  • ...
Adana Umut Der`den Başörtüsü Yasakçılarına Telin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana Umut Der Başkanı Selahaddin Yeniay, son günlerde gerek yargı kararlarıyla gerek okul idareleri tarafından uygulanan başörtüsü yasağı zulmüne kınama geldi.

Yeniay tarafından yapılan açıklamada; "Adana Umut- İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri olarak Gaziantep`te Güllü Çevik ile Bursa`da Aziz Kayalık ve Mehmet Polat isimli velilerin kızlarının başörtülerinden dolayı okuma haklarının engellenmemesini istedikleri için takdir edilmeleri gerekirken hapis cezasına çarptırılmalarını ve son olarak da Adana`da İhsan Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi okul birincisi Tuğba Demir ile dereceye giren Münise Keçeli, Müge Albayrak ve Arife Saban isimli öğrencilere de konferans salonunda yapılan törende başörtülerinden dolayı ödüllerinin verilmemesini telin ediyor ve kınıyoruz."dedi.

Örtünün Allah`ın kesin emri olduğu vurgusunu yapan Yeniay; "Örtü takmamak ayrı bir vebal, yasaklamak ve engellemek ise büyük bir cürümdür. Bunun bela ve musibetlere sebebiyet vereceği unutulmamalı."dedi.

Örtü yasakçılarının son uygulamalarına dikkat çeken Yeniay; "İktidardan, yetkililerden İslami örtüye bu kadar düşmanca davranılma sebeplerinin araştırılmasını; bir o kadar da keyfi, hukuksuz, muhakeme ve muamelelerin önüne geçilmesi için önlem almalarını istiyoruz. "diyerek açıklamalarını bitirdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir