• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 8 Haziran 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; \'Umut-Der\'den Yüz Aileye Yardım\'
Üç aylara girilmesi münasebetiyle yardım çalışmalarına hız veren Batman Umut-Der Gıda Bankası Mayıs ayında Yüz Aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.

 

\'Engelliler Tek Çatı Altında Toplandı\'
Batman\'da faaliyet yürüten 8 engelli derneği Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi çatısı altında birleşme kararı aldılar.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; \'İşyerlerine Sıkı Takip\'
Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri Batman\'da bulunan gıda satış, üretim ve vatandaşların toplu tüketim yerlerdeki denetim sıkılaştırıldı.

 

\'Batman\'ı Kara Duman Bürüdü\'
Batman\'a 2 kilometre uzaklıkta bulunan terk edilmiş bir kum ocağında kimliği belirsiz kişilerce yakılan lastik vb. eşyalar çevreyi adeta karaya bürüdü.

 

Batman Gazetesi; \'Ali Sabancı Bugün Geliyor\'
Pegasus sahibi Ali Sabancı, Pegasus Hava Yollarının Batman-İstanbul seferlerini başlatmak üzere yapılacak törene katılmak için ilimize geliyor. Pegasus Hava Yollarının Batman-İstanbul seferlerinin başlaması nedeniyle Maliye Bakanı ve Pegasus\'un sahibi Ali Sabancı bugün ilimizde bulunacak.

 

\'Trafik Kazası: 1\'i Ağır, 5 Yaralı\'
Batman-Hasankeyf karayolunda meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Batman-Hasankeyf karayolunun 10. kilometresindeki Yenipınar (Keferzo) köyü yakınında Lokman Sosur yönetimindeki 73 DL 665 plakalı minibüs ile Veysi Ertekin\'in kullandığı yönetimindeki 72 DH 480 plakalı araç saat 20.00 sıralarında kafa kafaya çarpıştı.

 

Batman Postası; \'İŞKUR Üç Ayda 3178 Kişiye İş İmkanı Sağladı\'
İŞKUR Batman İl Müdürlüğü üç ay içinde ödenek artırımı ile birlikte toplam 3 bin 178 kişiye geçici iş imkanı sağladı.

 

\'Minibüs Otomobil İle Çarpıştı 5 Yaralı\'
Batman-Hasankeyf karayolunda minibüs ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

 

Batman Pusula Gazetesi; \'İlçe Müftüsü Göreve Başladı\'
Uzun süredir vekâleten yürütülen Hasankeyf İlçe Müftülüğüne asaleten Cemalettin Gezgiç atandı. Müftünün ilk ziyaretini kaymakamlık oldu.

 

\'Çocuklar İstedi Vali Turhan Yerine Getirdi\'
Batman Yeşiltepe ÇATOM\'un düzenlediği yılsonu etkinlikleri sırasında çocuklara hediye sözü veren Batman Valisi Ahmet Turhan, çocuklara hediyelerini verdi.

 

Batman Barış Gazetesi; \'Köylülere Sürgün Dayatması\'
Batman Merkeze bağlı Kuyubaşı Köyü Everce Mezrasında yaşanan dram, trajedi boyutunu da aştı. 1990\'lı yıllarda bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle mezradan çıkan köylüler, 2000 yılında kendi imkanlarıyla mezraya yeniden dönüş yaptılar. Ellerinde yıllardan beri mezrada oturduklarına dair belgeler bulunan köylüler, geri dönüşten bu yana yeniden mezradan çıkarılmak isteniyorlar.

 

\'Esrarengiz Mezar Araştırılacak\'
Öneki hafta Kozluk İlçesinde görülen 13 metrelik esrarengiz mezar incelemeye alınacak. Kozluk ilçesine bağlı Karaoğlak Köyü kırsalında bulunan esrarengiz mezar görenleri hayrete düşürüyordu. Tarihi bilinmeyen ve 13 metre uzunluğundaki mezarın taşlarında Arapça yazılar bulunurken, basında geniş yankı bulmuştu. İl Kültür ve Turzim Müdürlüğünden bir heyetin gelecek hafta içinde köye giderek mezar ile ilgili bir araştırma yapacakları öğrenildi.

 

Batman Medya Gazetesi; \'Şimdi Hasat Zamanı!\'
Bu yıl bol yağışın yağdığı Batman ve yöresindeki çiftçi, bol verim beklentisi içinde. Ekim yapılan ve bol verimin beklendiği alanlarda gözler hasada çevrildi.

 

\'JİT Haritasına Göre İlaçlama\'
Batman belediyesi, sineklerin üreme yerleri olarak adlandırılan JİT alanlarının haritasını çıkardı.

 

Batman Umut Gazetesi; \'Umut-Der\'den Yüz Aileye Yardım\'
Üç aylara girilmesi nedeniyle yardım çalışmalarına hız veren Umut-Der Gıda Bankası Mayıs ayında Yüz Aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.

 

\'Halk Eğitim Merkezinde Yılsonu Sergisi Açıldı\'
Batman Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü yılsonu el sanatları sergisi açtı.

Batman Duruş Gazetesi; \'Seven, \"Ne Yazık Ki Bugün Batman Kaybetmiştir\'
TPAO Bölge Müdürü Süleyman Çalık\'ın Batmandan ayrılacak olması ile ilgili bir açıklama yapan Batman Sevdalıları Platformundan geldi. Batman Sevdalıları Platformu Başkanı Ata Seven yaptığı yazılı açıklamasında; \"Ne yazık ki Batman bugün kaybetmiştir.

 

Batman Doğuş Gazetesi; \'Batman\'ı Başarıyla Temsil Ettiler\'
Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Patent Enstitüsü nün birlikte Ankara\'da beşincisini düzenledikleri Şimdi Düşünme Zamanı isimli Ulusal Sergiye Batman ı temsilen iki okul katıldı.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; \'Hasat Zamanı\'
Batman ve yöresinde geçen yıl elde edilen 50 bin ton hububatı bu yıl yağışlı mevsim nedeniyle rekoltenin 80 bin tonun bulması bekleniyor. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Geçen yıl kilosu 640 Kuruş ila başlayan ve 765 kuruşla biten makarnalık buğday fiyatının üzerinde bu yıl alımların yapılmasının gerektiğini söyledi. (M.Sait Çelik -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir