• DOLAR 34.28
  • EURO 37.654
  • ALTIN 2917.625
  • ...
Engelliler Tek Çatı Altında Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman\'da faaliyet yürüten 8 engelli derneği tek çatı altında birleşme kararı aldı. Saat 16.00\'da Ortopedik engelliler derneğinde bir araya gelen engelli dernekleri temsilcileri Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi çatısı altında birleşme kararı aldılar.

Ortopedik Engelliler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Türkiye Görme Engelliler Derneği, Batman Engelliler Spor Kulübü, Telasemi Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Tüm Engelliler Derneği ve Bedensel Engelliler Derneği temsilcileri bir araya gelerek engellilerin sorunlarını ve seslerini daha güçlü bir şekilde iletmek için güç birliği yaparak tek çatı altında toplandıklarını belirttiler.

Toplantıda Zihinsel Engelliler ve Koruma Derneği Başkanı Abdullah Gezici Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi başkanı olarak seçildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Abdullah Gezici, \"Batman\'daki engellilerimiz ve diğer bölgedeki engellerimizin bütün sorunlarını gerek ekonomik, gerek sosyal, eğitim ve istihdam gibi konularda sorunlarını Türkiye\'deki en üst engelliler alanında çatısı olan her fırsatta bunu dile getireceğimizden mutlu olacağız.\" dedi.

Gezici, engellilerin gerek yerel gerekse ulusal bazda kitlenen bir sorunda seslerinin artık ülkeye duyurabileceklerini belirterek, çözüm noktasında çözülmesi gereken bir sorun varsa bize ulaşabilme noktasında sorunu en üst merciye götürecek kadar yetkiye sahip olduklarını kaydetti. (Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir