• DOLAR 34.262
  • EURO 37.621
  • ALTIN 2910.297
  • ...
`Üniversite Her Zaman Çiftçilerin Yanındadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla YYÜ`de 1. Çiftçi Eğitim Günleri düzenlendi. Etkinliğe yetkililer, muhtarlar, öğrenciler ve pek çok çiftçi katıldı.

 Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal Çifçti Eğitim Günleri`nin önemine değinerek, çiftçilerle ilgili projelerinin devam edeceğinin altını çizdi. Üniversite olarak halkla bütünleştiklerini, halkın sorunlarına çözüm aradıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Battal, "Biz her zaman çiftçilerimizin yanında olduk.

Onların sorunlarına bilimsel temelde çözüm aradık. İstediğiniz her konuda bize ulaşabilirsiniz. Gece gündüz fark etmez, biz sizlerin sorunlarını çözmek için elimizdeki imkanları seferber etmiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından saanen keçileri ile Yeşil Yem Üretim Makinesi (Hasılmatik) çiftçilere tanıtılarak, bilgi verildi. Ergün Pekgöz adlı çiftçiye Rektör Prof. Dr. Battal tarafından saanen keçisi verilmesinin ardından yemeğe geçildi. Yemekten sonra çiftçiler ve muhtarlarla tek tek ilgilenen Rektör Prof. Dr. Battal çiftçilerin sorunlarını dinleyip bir süre sohbet etti.

(Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir