• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Kürtajı Savunanların Anneleri Ne Düşünürlerdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Din-Bir-Sen Suruç Şube Başkanı Salih Fidan, ``Kürtaj hakkımızdır` diyenlerin anneleri acaba ne düşünürlerdi?" dedi. Kürtaj kadınlık hakkımızdır demenin insanlık, yaratılış ve sevgiye dayalı yaşatma ideali ile bağdaşmadığını belirten Fidan, "Kadına sadece kadın gözüyle bakıp kadını annelikten soyutlamak, bir takım yanlış düşünce ve uygulamalara yol açar.’’ ifadesini kullandı.

Kur`ân-ı Kerim`de "Ve`dul benât" terimi ile ifade edilen "Kız çocukların diri diri toprağa gömülerek öldürülmesi" cinayetine özel ayetlerle ve açıkça; ceninin öldürülmesi hâdisesine özel terimleriyle değil, bunu da içine alan genel açıklamalar yoluyla temas edildiğine vurgu yapan Fidan, "Kur’an, haksız olarak bir nefsin öldürülmesini kesinlikle yasaklamıştır.’’ şeklinde konuştu.

Anne karnında henüz yeni tezahür etmiş bir insanı tıbben ve dinen meşru bir mazeret olmadıkça, yok etmenin bir kadınlık hakkı olamayacağını ifade eden Fidan, "Bu masum, varlık, dünyaya gelmiş, bir insan gibi yaşama hakkına sahip olduğu kadar, dokunulmazdır. Cennet annelerin ayağı altındadır hadisinin kadından ziyade anneye bir kutsal misyon ve vizyon yükler. Yüce dinimiz kadını ayrı anneyi ayrı bir kefeye koymamıştır.’’ diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir