• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`İstediğiniz Sendikaya Üye Olun Ama ... `
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul yöneticilerine de farklı sendikalara da üye olsalar bütün öğretmenlere eşit davranılması gerektiği uyarısında bulundu.

2011-2012 Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları 8. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni`nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kalite fikrine odaklanmanın değerli olduğunu ifade etti. Yaklaşık 4 bin okulda kalite fikrinin işlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Dinçer, ödülün önemli olduğunu ancak asıl önemli olanın bu fikri taşımak olduğuna dikkat çekti.

Yeni eğitim modeli, 19 Mayıs kutlamalarına ilişkin uygulamalar başta olmak üzere son dönemdeki değişikliklerin arka planında yönetimde kalite fikrini pekiştirecek yeni felsefenin olduğunun görüleceğini dile getiren Dinçer, halk odaklı olmanın yönetimde kalitenin en temel hedeflerinden biri olduğunu vurguladı.

Tüm yöneticilerin çok katı bir şekilde karar alıp astlarına uydurduklarına dikkat çeken Dinçer, ana fikrin katılım üzerine kurulması gerektiğini söyledi. Yönetimde iki unsurun saydamlık ve katılımın sağlanması olduğunu dile getiren Dinçer, MEB`in merkez teşkilatından başlamak üzere en ucradaki öğretmen, öğrenci ve velinin fikrinin, zihninin potansiyelinin sürece dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Karar bir bütün olarak alınırsa herkesin bu karara saygı duyacağını anlatan Dinçer, aksi halde kararların benimsenmeyeceklerini vurguladı.

`TAKIM RUHUNU YAKALAYAMAZSANIZ BAŞARIYI DA SAĞLAYAMAZSINIZ`

Dinçer, "İyi birşey yapmak istiyorsanız kararı birlikte veriniz. Bu, takım ruhunu getirecektir. Takım ruhu esas ana yaklaşımlardan biri olması gerekir. Takım ruhunu yakalayamazsanız başarıyı da sağlayamazsınız. Bir bütün olarak herkesin sürece katılmasını istiyoruz." dedi.

Türkiye`de takım ruhu olmanın önünde birçok engel olduğuna dikkat çeken Dinçer, herkesin istediği sendikaya üye olmakta özgür olduğunu ama o üyeliğin orada kalacağını ifade etti. Okula gidildiği zaman okulun başarısını artırmak için çalışılması gerektiğini vurgulayan Dinçer, "Okulda tek hedef başarıları artırmaktır." dedi. Okul yöneticilerine de "Herkese eşit davranmalıyız. Yöneticiyseniz farklı sendikada olduğu için farklı davranamazsınız." uyarısında bulundu.

Dinçer, toplam kalite yönetiminin ise bir felsefe, bir yaklaşım, bir ahlak olduğunun altını çizdi ve bütün okullara yaygınlaştırılmasını istedi.

`KALKINMANIN TEMEL HEDEFİ, İNSANIN DURUMUNU İYİLEŞTİRMEK`

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınmanın bütün alanlarda insanlara katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. Kalkınmanın temel hedefinin insanın durumunu iyileştirme olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Türkiye`nin geleceği ve kalkınmasının eğitimde yapılacak çalışmalarla bağlantılı olduğunu vurguladı.

Herkesi kucaklayan bir kalkınma anlayışı taşıdıklarını anlatan Yılmaz, sadece bir kesimi hedef alan kalkınmanın gerçekçi olmayacağını söyledi. Fırsat eşitliği ve hakkaniyet açısından tüm kesimleri alan kalkınmanın önemine değinen Yılmaz, insanlara cevherlere bir fırsat sunulması gerektiğini belirtti. Eğitimin herkesi ilgilendirdiğini dile getiren Yılmaz, tüm bakanları ilgilendiren bir alan olduğuna dikkat çekti.

Bingöl Fen Lisesi`nin gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Yılmaz, kalitenin konuşulduğu bir ortamda, Bingöl`ün Türkiye genelinde seçilmiş olmasından dolayı iftihar edici bir durum olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Dinçer ile Yılmaz, Türkiye genelinde toplam kalitede dereceye giren okullara ödüllerini takdim etti.

Zaman

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir