• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 5 Haziran 2012 Salı günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; \'Bilge Eğitim Derneği Gençlik Şöleni Düzenledi\' 2011-2012 Eğitim yılının son bulmasıyla Batman Bilge Eğitim Derneği, şiir dinletisi, tiyatro gösterimi ve ilahi sanatçılarının katılımıyla gençlik şöleni düzenledi.

 

\'Allah\'ın En Büyük Projesi İnsandır\'
Batman Üniversitesi\'nde \"Çevre Jeolojisi ve Tıbbi Jeoloji\" konulu konferans veren Prof. Dr. Hüseyin Yalçın, Allah\'ın en büyük projesinin insan olduğuna dikkat çekti.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; \'Kürtçe Belgesel Film Bu Kez Fransa\'da\'
Prof. Dr. Sedat Cereci Kürtçe belgesel film olan \"Demek ji Dema\" (Zamanın İçinden) adlı film ve çektiği Kürtçe belgesel filmlerle Fransa\'da 34. Cinemed Uluslararası Akdeniz Film Festivali\'ne katılacak.

 

\'Jandarma Komutanı Hayatını Kaybetti\'
Diyarbakır\'ın Lice ilçesinde kırsalında mayın patlaması sonucu Jandarma Bölük Komutanlığında aralarında bulunduğu üç asker hayatını kaybetti.

 

Batman Gazetesi; \'ÇATOM\'DA Yılsonu Sergisi Yapıldı\'
Batman Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün işbirliği ile SODES kapsamında gerçekleştirilen Yeşiltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi\'nde yılsonu sergisi yapıldı.

 

\'Üniversitede Konferans\'
Batman Üniversitesi\'nde Tıbbi Jeoloji konulu konferans düzenlendi. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Hüseyin Yalçın, \"Jeoloji Çevre Jeolojisi ve Tıbbi Jeoloji\" konularında katılımcılara bilgi verdi.

 

Batman Postası; \'Milli Eğitim\'de SBS hazırlıkları\'
9 Haziran\'da yapılacak olan SBS\'ye sayılı günler kala, Milli Eğitim Müdürlüğü de hazırlıklarını tamamladı.

 

\'Damdan Düşme Sezonu Başladı\'
Sıcak havaların aniden bastırması ile birlikte damda yatma geleneğini sürdüren vatandaşların bir kısmı yüksekten düşme neticesi ile hastaneye kaldırıldı.

 

Batman Pusula Gazetesi; \'Kadın Doğum Uzmanları Kürtaja Karşı\'
Başbakan\'ın kürtaj ve sezaryen açıklamasına doktorlardan destek geldi. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, insan sağlığı için kürtajın tehlikeli olduğunu söylediler.

 

\'TOKİ Sakinleri Yeşil Alanlarını İstiyor\'
Batman Kuyubaşı Tarım Köy Toplu Konut Projesi Yönetim Kurulu, ortak yeşil alanı olarak gözüken 77 bin metrekarelik alanın kiraya verilmek istenmesine tepki gösterdi.

Batman Barış Gazetesi; \'Sıcaklar Artacak!\'
Her sene yaz mevsiminde dayanılmaz sıcaklarla boğuşan Batman, bu sene aşırı sıcaklarla erken tanıştı.

 

\'Her Şüpheliden Esrar Çıkıyor\'
Emniyet ekipleri yolda rastgele durdurdukları ve arama yaptıkları şahsın üzerinden 10 paket uyuşturucu ele geçirdiler.

 

Batman Medya Gazetesi; \'6 Ayda Batman\'ı Yenileyeceğiz\'
Yeni sezona hızlı başlayan Batman Belediyesi, kentteki birçok sokak ve caddeyi şantiyeye çevirdi.

 

\'Eczacılar Odasından Beslenme Eğitimi\'
Batman eczacılar odası tarafından eczacılara yönelik, \'Bebek beslenmesi\' konusunda Bebek Beslenmesi Danışmanlık Eğitimi verildi.

 

Batman Umut Gazetesi; \'TPAO Bölge Müdürü Değişti\'
TPAO Batman Bölge Müdürü Süleyman Çalık görevinden alındı ve yerine TPAO Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Akın getirildiği öğrenildi.

 

\'Mustazaflar Cemiyeti İmam Humeyni\'yi Andı\'
Mustazaflar Cemiyeti, İmam Humeyni\'nin vefatının 23. yıldönümü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

 

Batman Doğuş Gazetesi; \'Vali\'den Öğrencilere Gitar Sözü\'
Yeşiltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi\'nde düzenlenen yılsonu dönem sergisine katılan Vali Ahmet Turhan, kendilerine ait gitarları olmayan 12 kurs öğrencisine gitar sözü verdi.

 

\'Prof. Cereci Fransa da Cinemed Festivalinde\'
Akademisyen ve film yönetmeni Prof. Dr. Sedat Cereci 2011 yılında Kürtçe olarak çektiği ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi nin kültürel tarihini konu edinen Demek ji Dema adlı filmle 26 Ekim 3 Kasım tarihleri arasında Fransa\'nın Montpellier kentinde düzenlenecek olan 34. Cinemed Uluslararası Akdeniz Film Festivali\'ne katılacak.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; \'İyilik Yapayım Derken Yanlışlık Yapılmış\'
Hafta sonu Garzan çayına atılan okunamayan eski 30 Kur\'an-ı Kerim\'in bilinçsiz bir şekilde imha edilmesinin yanlışlığa dikkat çeken İl Müftüsü Hasan Çağlar, \"İyilik yapayım derken yanlışlık yapılmış. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir