• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Putin, Ahmedinejat İle Görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Putin`in dış politika danışmanı olan Rusya`nın eski ABD Büyükelçisi Yuriy Uşakov, Rus haber ajansı RİA Novosti`ye yaptığı açıklamada, Putin`in gelecek hafta Pekin`de yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısı sırasında Mahmud Ahmedinejad ile bir araya geleceğini belirtti.

Uşakov, Putin`in görüşme sayesinde İran`ın nükleer sorunu konusundaki son bilgileri ve konunun Tahran`da nasıl algılandığı hakkında fikir sahibi olacağını belirterek, ``İran`ın nükleer programıyla ilgili son toplantının sonuçlarından memnun değiliz. Ancak görüşmeleri karışılıklı sürdürme konusunda kararlıyız`` dedi.

Putin, 6-7 Haziran`da Çin`in başkenti ŞİÖ toplantısına gözlemci ülke sıfatıyla katılacak olan Ahmedinejad ile 18-19 Haziran tarihlerinde Moskova`da İran`ın nükleer programıyla ilgili yapılacak toplantı öncesinde bir araya gelmesi dikkat çekti.

Uşakov, Putin`in Pekin`de Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile de görüşeceğini belirterek, ``Karzai ile görüşmeler hem Rusya hem de Afganistan için yararlı olacaktır`` diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir