• DOLAR 34.239
  • EURO 37.318
  • ALTIN 2933.315
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Diyarbakır Söz: \'Bu Kardeşliği Hiç Kimse Bozamaz\'
Diyarbakırlılarla kucaklaşmaya geldiğini belirten Erdoğan, \"Burası Mekke, Medine, Kudüs\'ten sonra en fazla sahabenin olduğu yer olan Diyarbekir. Kürt sorununu, terör sorunu çözmek için hangi adımı attıysak, çok büyük engellerle karşılaştık. Siz bu engellerin bir kısmını biliyorsunuz. 2005\'te neredeysem 2009\'ta neredeysem, 2011\'de neredeysem yine aynı yerdeyim. Bizim siyasetimizde söz senettir.\" dedi.

Köylüler İsyan Etti
Bismil\'in Köseli köyü sakinleri, \'sık sık yaşanan trafik kazalarına\" veryansın ederek, yaya geçidi yapılması için eylem yaptı.

Güneydoğu Güncel: Çözüm İstiyoruz!
Başbakan Tayyip Erdoğan, Diyarbakır\'da partisinin il kongresi ve toplu açılış töreninde konuştu. Başbakan Erdoğan, \"Bizim Güneydoğu ve Doğu\'ya olan aşkımızı bu açılışlar ifade ediyor\" diyerek, AK Parti\'nin barış ve kardeşlik istediğini söyledi. Erdoğan, \"AK Parti ayrımcılık demiyor, çözüm diyor. Biz yaradılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Paradan, puldan, makamdan ötürü değil. İnşallah 10 bin kişilik bir camiyi Diyarbakır\'a kazandıracağız. 30 bin kişilik bir stadı Diyarbakır\'a kazandırıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı\'nın bu konudaki çalışmaları devam ediyor. Gaziantep, Şanlıurfa nasıl değiştiyse Diyarbakır\'da öyle değişecek\" dedi.

Köylüler Kazalara Tepki Gösterdi
Bismil ilçesi Köseli köyü mevkisindeki kazada bir yayanın yaralanması üzerine köylüler yolda geçit yapılması için yol kapama eylemi yaptı.

Kaçak Elektriğe Af Geliyor
Kaçak elektrik kullananlara af getiren düzenleme komisyondan geçti. Yasa kabul edilirse zararı ödeyenlere dava açılmayacak. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir