• DOLAR 34.258
  • EURO 37.426
  • ALTIN 2917.333
  • ...
DÜ`ye YÖK`ten Kürt Dili İçin Onay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi`nin (DÜ) Kürt Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı kurması yönünde aldığı senato kararı Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.

Dicle Üniversitesi senatosunun üniversite bünyesinde Kürt Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı kurması için YÖK`e yaptığı başvuru kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, yarından itibaren çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Artık en kısa sürede eğitim ve öğretime başlamak için tüm yolları deneyeceklerini ifade eden Eyigün, ``Kürt Dili ve Edebiyatında siyasi ve ideolojiden uzak bilimsel anlamda yapılacak çalışmalar barışa da katkı sunacaktır. Kürt dili ideolojiden uzak edebiyat, bilim ve sanat adına ortaya çıktığında bu dile dünya sahip çıkacak. Kürt Dili ve Edebiyatı kamuoyunda hoşgörüye sahip. Bu dil kültürel değerlerle ortaya çıktığında, bu dildeki edebiyat eserleri kamuoyuna tanıtılıp sevdirildiğinde barışa hizmet edecektir" diye konuştu. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir