• DOLAR 34.304
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2930.128
  • ...
`81 İlden 81 Yıldız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BOLU - Abant`ta "81 İlden 81 Yıldız" Projesinin 4. yıl etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik münasebetiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül Abant`ta bulundu.
 
Törende bir konuşmaya yapan Bayan Gül, "Bugün sizleri buraya getiren başarılarınızdan öte; bilimde, sanatta, sporda geleceğin yıldızları olacağınıza, dünya çapında başarılara imza atacağınıza inandığımız için sizlere yıldız adını verdik. İnanıyorum ki, bugün olduğu gibi gelecekte de bizleri mahcup etmeyecek ve yaptıklarınızla, başardıklarınızla milletimizin gurur kaynağı olacaksınız" dedi.
 
Bayan Gül, "Türkiye`nin 81 ilinde valiliklerimizce belirlenen, sporda veya derslerinde üstün başarılı çocuklarımızı desteklemek; böylece bu çocukların başarılarını arttırarak devam ettirmelerini ve her anlamda örnek bireyler olarak hayata katılımlarını sağlamak amacıyla başlattığımız 81 İlden 81 Yıldız Projesi`nde bu dördüncü yılımız. Projenin hayata geçirildiği ilk günden itibaren çocuklarımızla sürekli ve doğrudan iletişim halinde olduk. Karşılaştıkları her türlü problemi çözmeye uğraştık. Onları her anlamda desteklemeye çalıştık" dedi.
 
Projenin adının "81 İlden 81 Yıldız" olmasına karşın, 81 ilden 320 yıldızın olduğunu belirten Bayan Gül sözlerini şöyle sürdürdü: "2009 yılında çıktığımız bu yolda, her yıl yeni çocuklarımız katıldı aramıza. Her geçen yıl ailemiz daha da büyüdü. Her bir çocuğumuz bizi daha da güçlendirdi, zenginleştirdi. Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki, çocuklarımızın hepsi birbirinden başarılı, duyarlı, sorumluluk sahibi... Geleceğimizi, ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa edecek olmanın ağırlığını şimdiden taşıyorlar. Biz de elimizden geldiğince onların omuzlarındaki bu yükü hafifletmek istiyoruz. Derslerine, sportif faaliyetlerine daha rahat yoğunlaşsınlar, daha büyük başarılara imza atsınlar ve hayallerini gerçekleştirebilsinler diye mümkün olduğu kadar hayatı onlar için kolaylaştırmaya çalışıyoruz."
 
Biz Size Güveniyoruz, Siz de Kendinize Güvenin
Bayan Gül, geçtiğimiz hafta, NATO Zirvesi vesilesiyle Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri`nde bulunduğunu ve seyahatleri sırasında Silikon Vadisi`nde yer alan ve dünyaya yön veren bilişim ve teknolojinin lider kuruluşlarında çok sayıda genç Türk mühendis ve bilim insanının çalıştığını görmekten mutlu olduklarını kaydetti. Bayan Gül, gençlere şöyle seslendi: "İstiyoruz ki, sizler o ağabeylerinizi, ablalarınızı örnek alın; ileride onlar gibi başarılı olun. Bugün o ülkelerde üretilen teknolojiyi, bilimi, bizim topraklarımızda üretin, dünyaya Türkiye`den şekil verin. Aynı şekilde sporda da bugün ağabeyleriniz, ablalarınız madalyalar alınca, dereceler yapınca, rekorlar kırınca milletçe nasıl mutlu oluyor, nasıl gurur duyuyorsak, sizlerin başarılarınızla daha büyük sevinçleri yaşayalım istiyoruz. Biz size güveniyoruz. Siz de kendinize güvenin. Çıtayı hep yüksek tutun. Yeterince çalışırsanız ulaşamayacağınız hiçbir hedef yok. Ben hepinizin gözünde bu ışığı görüyorum. Sizler bizim yıldızlarımızsınız. Bugün sizleri buraya getiren başarılarınızdan öte, bilimde, sanatta, sporda geleceğin yıldızları olacağınıza, dünya çapında başarılara imza atacağınıza inandığımız için sizlere yıldız adını verdik. İnanıyorum ki, bugün olduğu gibi gelecekte de bizleri mahcup etmeyecek ve yaptıklarınızla, başardıklarınızla milletimizin gurur kaynağı olacaksınız. İleride belki de "81 Yıldız Kuşağı" olarak anılacaksınız. Başarılarınızla bir ekol olacaksınız. Unutmayın, biz büyük bir aileyiz. Aile fertlerinin, kardeşlerin birbirine destek olduğu gibi, sizlerin de birbirinize sahip çıkmanızı istiyorum."
 
2012 Yildizlari Tanıtıldı
2012 yıldızlarının tanıtımı gerçekleştirilen törende ayrıca, sırasıyla 2012 yıldızları adına Kompozisyon Birincisi Balıkesir`den Nazlıcan Kılıç, TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin birer konuşma yaptı. Program çerçevesinde, Jonglör Abdullah Talayhan ile Çağın Parmaksızın`ın Mental İllüzyon sahne performansı sunuldu.
 
Programın öğleden sonraki bölümünde de sanatçı Ferhat Göçer bir konser verdi ve çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir