• DOLAR 34.308
  • EURO 37.516
  • ALTIN 2921.529
  • ...
Her 10 Hamilelikten En Az Biri Kürtajla Sonlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Has Parti Van İl Kadın Kolları başkanı Ayşe Aksona imzalı araştırmada, \"Kürtaj, annenin sağlığını riske atan durumlar ve bebekle ilgili ağır genetik ariza gibi tıbbi mecburiyet dışında doktorların kararıyla yapılmalıdır. Bunun dışında yapılan tüm kürtaj uygulamaları tartışılmalıdır\" denildi.

 

\"Kadın Sağlığıyla İlgili Birçok Klinik Kürtaj Merkezi Gibi Çalışıyor\" Araştırmada tüyler ürperten gerçeklerin ortaya çıktığı belirtilerek, \"Türkiye\'den hamileliğin 1. haftasından önce hamile kadının isteği doğrultusunda hiçbir gerekçe göstermeden kürtaj yapılması tamamen serbest olması ve yasaların hamileliğin 10. haftasına kadar kürtaja müsaade etmesi ülkemizdeki birçok kadın sağlığıyla ilgili kliniklerin kürtaj merkezi gibi çalışması sonucunu doğurduğu\" tespitine yer verildi.

 

\"Kürtaj Yaptıran Kadınların Çoğunluğu 15-25 Yaş Arası ve Zina Yoluyla Hamile Kalan kadınlardır\"
Araştırmada, \"Ülkemizde ortalama her 10 hamilelikten en az biri kürtajla sonlanmaktadır. Kürtaj sonrası bazı kadınlarda sağlık problemleri ortaya çıkmaktadır. Herhangi bir tıbbi zorunluluk olmaksızın kürtaj yaptıran kadınların çoğunluğu 15-25 yaş arasında evlilik dışı ilişkilerden hamile kalmış olan kadınlardır. Diğer bir kısmı ise ailenin çocuk istememesi ya da ekonomik durumlarının kötü olmasından kaynaklanmaktadır.\"

 

Sonuç olarak sorunun büyüğünün kürtajı ortaya çıkaran faktörler olduğu ve \"Yapılması gerekenlerin ise kürtajı ortaya çıkaran faktörleri ortadan kaldırarak, ahlaklı ve bilinçli bir nesil yetiştirmektir\" sonucuna varıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir