• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Öğrenciler Not Toplama Telaşına Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Deprem nedeniyle eğitime bir süre ara veren ve daha sonra Yoğunlaştırılmış Eğitim Programları(YEP) çerçevesinde eğitime tekrar başlayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bazı fakültelerin 1. dönem sınav başlangıcını 4 Haziran olarak belirlemişti.

Sınavların yaklaşmasıyla beraber üniversite öğrencileri not toplama telaşına düşerken çoğu fotokopi merkezlerinin notları yetiştiremediği ve bu yüzden kuyrukların oluştuğu görüldü.

Okul öncesi 3. Sınıf öğrencisi Mücahit Bamidici, notlara doğru dürüst ulaşamadıklarını ifade ederek üniversite hocalarını bu konuda eleştirdi.

Bazı hocaların hiç ders işlemediği halde bazı notlardan kendilerini mesul tuttuğunu belirten Bamidici, \"Hocalar işlemedikleri alanlardan bizleri sorumlu tutuyor. Üstelik temin edilmesi zor olan kitapları bizden istiyorlar. Şu an bizden istenen ders kitabını Van\'da bulamadım. Bir arkadaşım Ankara\'dan almış ben de ondan sadece bir günlüğüne alabildim.\" dedi.

Fotokopi merkezlerinde bazen saatlerce beklemek zorunda kaldığını bildiren Bamidici \" bazı fotokopi merkezlerine gittiğimde notların yoğunluğundan dolayı bana yarın gelmemi söylüyorlar. Tüm bu not telaşının sebebi, hocaların notlara ulaşmada kolaylık sağlayamamasındandır.\"ifadelerini kullandı.

Sosyoloji 3. Sınıf öğrencisi Yunus Gencer ise, üniversitenin daha önce derslerin internet üzerinden verileceğini açıkladığını belirterek \"Eğer derslerin tümü hocalar tarafından internet üzerinden verilmiş olsaydı hiç kimse böyle bir telaşa girmezdi. Herkes bulunduğu memleketten notları indirerek çalışırdı.\"dedi.

Gencer, depremden sonra birçok öğrenci gibi hem kendi şehirlerinde hem de Van\'da adaptasyon sorunu yaşadıklarını ifade ederek, \" bu da yetmezmiş gibi hocalar öğrenciler gevşemesin diye daha bir ciddiyet ortaya koyuyorlar. Bazı hocalar sınava bir hafta kala yeni sorular ve kitaplar ekliyor. 1 hafta içerisinde hepsine çalışmamızı bekliyorlar\" ifadelerine yer verdi (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir