• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mardin Esnaf Odalar Birliği Başkanı\'ndan İkinci Yıl Değerlendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Doğan Gazan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Birlik Toplantı Salonunda basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Basın toplantısında faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Gazan, \"Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği yönetim kurulu olarak görevi devraldığımız iki yıldan beri esnaflarımıza hizmet vermekteyiz. Geçen yıl ve bu yılın ocak ayında birinci yılımıza ait değerlendirmeyi, kamuoyu ile paylaşmıştık. Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği olarak dolu iki yılı geride bıraktık\" dedi.

 

\"Değerli esnaf ve sanatkârımızın özverisi ile birliğimiz her geçen gün daha güçlü bir konuma gelmektedir.\" diyen Gazan \"Esnaf ve Sanatkârımızdan aldığımız maddi manevi güç ile geçtiğimiz günlerde, kendimize ait bir esnaf hizmet binası temini ile ilgili çalışmalarımız sonuç verdi ve Yenişehir Türk Telekom civarında hazineye ait taşınmazı 49 yıl süreli ile irtifak hakkı tesisi yoluyla sağladık. Bu arsayı Esnaf Birlik hizmet ve eğitim binası şeklinde tesis ederek esnafımızın hizmetine sunarak esnafımızın daha rahat hizmet almasını sağlayacağız. Tüm odalarımızda bu binada tek çatı altında toplayacağız\" ifadelerini kullandı.

 

Her ay il merkezinde ve ilçelerde olağan toplantılar yaptıklarını belirten Gazan açıklamalarına şöyle devam etti: \"Merkez ve ilçemiz esnaf ve sanatkarımızın dilek ve şikayetlerini dinleyip ilgili yerlere yazılı ve sözlü şekilde dile getirdik,2011 Ağustos ayında, TESK kapsamında mesleki eğitim uygulaması yapılmayan meslek dallarındaki (Itriyat Parfümeri, Ayakkabı Tamirciliği, Zücaciyecilik, Yumurta-Tavuk satışı, Kıraathane, Pide-Lahmacun imalatçılığı gibi ) esnaflarımızın sınavsız ustalık ve esnaflık belgesi almalarını sağladık.

KOSGEB kredilerinin, esnaf ve sanatkarımız tarafından kullandırılmalarını sağladık. Esnaf ve Sanatkârımızın KOSGEB başvurularının başından sonuna hazırlanmasında ve başvurusunda örnek bir çaba gösterdik.
İş kurmak isteyen gençlerimize girişimcilik kursları açarak iş sahasına ilk adımlarını atmalarını sağladık.

Birliğimiz yıl boyu bir çok bilgilendirme, eğitim seminerleri, toplantı ve törenler gerçekleştirirken, ziyaretlerde bulundu ve ziyaretlere de ev sahipliği yaptı. Üyelerimizin yararına sağlık kurumları ve bankalarla protokoller imzalandı. Mardin Merkez de 9 oda, Kızıltepe ilçemizde 5 oda. Nusaybin-Midyat-Derik ilçelerimizde 2 şer odamız Mazıdağında ise tek odamız bulunmaktadır Toplam 21 oda ve 4 esnaf şubemiz bulunmaktadır. (Ömerli-Dargeçit-Yeşilli-Savur Esnaf Şubeleri) Toplam 39 bin esnafımız bulunmakta. Bunun 14 bini faal durumdadır\"
(Masum Erden-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir