• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Başörtüsü Cezaları Eşzamanlı Açıklamalarla Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Bursa ve Gaziantep`te başörtülü öğrenci velilerine verilerin cezalar Batman merkezdeki birçok semtte Cuma Namazından sonra protesto edildi.

Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep`te başörtülü olarak kızını okutmak isteyen öğrenci velisi Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının ardından, Bursa`da da başörtülü olarak çocuklarını okumak isteyen öğrenci velileri Aziz Kayalık ve Mehmet Polat`a 3 yıl 2 ay 10 gün hapis cezası verilmesine yurdun her tarafından tepki ve kınamalar gelmeye devam ediyor.

Öğrenci velilerine verilen hapis cezası ile ilgili olarak Cuma Namazı`ından sonra açıklamaları; Raman Mahallesi Bayram Camii`nde Şefkat Eli Derneği, 19 Mayıs Mahallesi Hayriye Camii`nde Sevgi Der, Karşıyaka Mahallesi Yeni (Hacı Musa) Camii`nde Hira Der ve Kültür Mahallesi Kültür Camii`nde Bilge Der tarafından basın açıklamaları yapıldı.

Bu Zulmü Kabul Etmiyoruz
Batman Hira Der`in Karşıyaka Mahallesi Yeni (Hacı Musa) Camii`nde Cuma namazının ardından yaptığı basın açıklamasına kalabalık bir kitlenin katılımı ile gerçekleşti. Basın açıklamasından önce söz alan Molla Beşir Şimşek Kürtçe kısa bir konuşma yaparak süreci özetledi. Gaziantep`te Güllü Çevik`e 2 yıl 6 ay hapis cezasının verilmesinin ardından Bursa`da kızlarını okula başörtüyle göndermek isteyen 2 veliye toplam 3 yıl 2 ay 10 gün hapis cezası verildiğini hatırlatarak, bununla Müslüman halka verilmek istenen mesajın velilerin çocuklarının okula başörtüyle göndermeyin mesajı olduğunu belirterek, "Bizler Allah`ın kesin emri olan başörtüsüne sarılıp sahip çıkacağız ve bu zulmü kabul etmiyoruz." dedi.

Basın açıklamasını Batman Hira Der Genel Başkanı M. Ali Rüzgar yaptı. Rüzgar, Ahzab 59 ve Nur: 31 Ayeti Kerimelerinden de anlaşıldığı gibi yüce Allah`ın kesin emri olan başörtüsüyle okula devam etmek isteyen öğrenci velilerine önce Gaziantep`te ilköğretim öğrencisi Şuheda Çevik`in annesi Güllü Çevik 2 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini hatırlatarak, "Bu skandal kararın yankıları sürerken, adeta zulüm ve hukuksuzlukta birbirleriyle yarışırcasına Bursa`da yine çocuklarının başörtülü bir şekilde okullarına devam etme tercihlerine destek oldukları için öğrenci velileri olan Aziz Kayalık ve Mehmet Polat`a toplam 3 yıl 2 ay 10 gün hapis cezası verilmiştir." dedi.

Rüzgar, "Bursa`daki duruşmaya tanık olarak çağrılan okul müdürleri ve güvenlik personelinin mahkemedeki ifadelerinde,`Hiçbir şekilde hakarete uğramadıklarını, velilerin sadece çocuklarının okula alınmasını talep ettiklerini, kendilerinin ise bu talebi geri çevirdiklerini` söyledikleri halde her ne hikmetse mahkeme heyetinin bu ifadeleri duymazdan gelerek keyfi bir kararla öğrenci velilerine ceza vermesi hukukun nasılda ayaklar altına alındığını bir kez daha açıkça ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Dindar Nesil Böyle mi Yetişecek?
Başbakana seslenen Rüzgar, "Israrla dindar bir nesil yetiştirmek isteyen Sayın Başbakana somak istiyoruz: Dindarlığın gereği iffetiyle okula devam etmek isteyen öğrencileri aylar boyunca karda kışta okul kapılarında bırakarak mı dindar bir nesil yetiştireceksiniz? Yoksa bu öğrencileri tekli odalarda arkadaşlarından tecrit ederek mi dindar bir nesil yetiştireceksiniz. Yoksa çocuklarının başörtüsü tercihine destek oldukları için anne ve babalarını cezaevlerine göndererek mi dindar bir nesil yetiştirmeyi düşünüyorsunuz? Sayın Başbakan yapılan bu zulüm ve hukuksuzlarının görmezden gelerek bu zulme ortak olduğunuzu unutmayınız?" şeklinde çağrıda bulundu.

Dün Müslüman hanımlarını başörtüsüne, Fransız işgal askerleri el atıp çıkarmak istediğinde Sütçü İmamların canları pahasına karşı çıktığını vurgulayan Rüzgar, "Bugün bu vazifenin nüfusunun % 99`u Müslüman olan halkın verdiği vergiyle maaş alan kimi hukukçuların eliyle yapılıyor olması ve buna kamuoyunun sessiz kalması manidardır. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya, yetkilileri de bu zulme seyirci kalmamaya davet ediyor ve bu kararı da Hira Der olarak şiddetle kınıyoruz." şeklinde tepki gösterdi.

Açıklamaların sonunda yarın saat 17.00`da Gülistan Caddesi`nde yapılacak kitlesel basın açıklamasına tüm duyarlı halk davet edildi. (Fatih Akgül, Enes İmir, Sait Çelik, Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir