• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Niçin İslam?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Niçin İslama çağırıyoruz ? İşte bu büyük soru üzerine kaltığımız, ve hayatımızın her alanında bu soru için çalıştığımız ve gerekirse bu yolda canımızı verecegimiz ve verdigimiz ve iş yerlerimizde okullarımızda vb. mekanlarda İslama çagıryoruz niçin? İşte bu soruyu üç vecihle anlata biliriz.
 

1: İmani ve akidevi mantık
İmani ve akidevi nazarla bakarsak ,İslam için yaşamak, İslamı yaşamak hedefimiz olmazsa, İslam hayatımıza menhec Kur’anı kerim topluluklarımıza düstur olmaz, Ve İslam bütüm şuunlarımızada hükmümüz olmazsa, Gerçek mümin olamayız. İman bundan gayrısı degildir. İstenilen iman Allah’u teala’nın bir olması, Hz Muhamed’in onun resulu olmasıdır. Mümkünmüdür iman olup tatbik olmaması ,Allah’u teala bunu nehi etmektedir. Ayette buyurduğu gibi” Allah ve peygamberi bir işe karar verdi zaman ,mümin bir erkegin veya kadının kendi işlerinde, Artık bir seçme hakkı olamaz. Her kim Allah ve resulune asi olursa , açık bir sapıklıkla sapmış olur”(Azhab/36). İman ettikten sonra kabul ediyrum veya etmiyorum diye bir seçenek yoktur. Ayeti kerimede buyurdugu gibi”Aralarında karar vermesi için Allaha ve pegamberine çagrıldıkları zaman müminlerin sözü ancak” işittik ve itaat ettik” demeleridir işte bunlar kurtuluş bulacaklardır olanlardır(bakara/ 285),
 

2: Tarih mantığı
Eger ki ikinçi vecih olan tarihi vecihiyle bakarsak(Ümmetimizin tarihile bakarsak )bu tarih bizi imana çekiyor ,Ve biz bir şey olamayız ancak İslamla , Ve bugün araplara bakarsak İslam ümmetin merkezi olması Hz. Muhammedin araplara gönderilmesi. mukaddes mekanların onların olmasıdır.Ancak bugünkü arapların durumunu geçmiş durumlarıya mükarene edersek görürüz ki onlar İslamdan önce hiçbir şey degildi ancak İslamla şereflendikten sonra dillerde konuşulmaya başladı.Yoksa daha önce ölümleriyle,diri diri kız gömmeleriye, Yüzlere kişiyi kılıçtan geçirip öldüren topululuklardı,Ama bügün İslam ümmettinin merekezi olması ,kafirerin tek düşman olması sadece İslamlamlaladır, Ve İslaml’i ilimlerde derinleşmeleri ve Kuranı kerime sımsıkı sarılmalarıdandır,Ayette buyurdgu gibi ”oku ” (Alak/ 1) ve Allah’u teala İslam ümmetini okumuya ,izzetin ve şerefin İslam’da okumada oldugunu ayeti kerimede buyurdugu gibi ”muhakakki izzet ve şeref Allah ve resülünun ve müminlerindir,.
 

3 Vakii mantık
Eger imani ve tarihi mantık kifaye değilse, Vakii mantığa bakarsak en kuvvetli, Otoriteli en açık delil ve burhandır. Yaşadıgımız zaman durumu bizi İslam’a davet ediyor. Mühakakki izzet Allah’u teala’nın resülünün ve müminlerindir. Gerçektende bugün hayatımıza bakarsak İslamı kendilerine menhec edinenlerle ve edimiyenlerde bir çok fark bulunmaktadır. Çünkü dünyanın lezzeti anlıktır, Ama ahiret lezzeti hem dünyda lezzeti hemde ahirettede lezzetini vermektedir ve izzet İslamındır izzeti başka yerde arıyanlar isteklerine ulaşamıyacaklardır.Ve tarih buna çok şahit olmuştur ve buna birçok misal vardır,
 

Günün birinde bir müslüman, Sahibi müslman olmuyan bir şirkette çalışır ve günün birinde şirket sahibi ziyarete gelir ve müslümanı her defasında mutlu görür,ve birgün gelince onun herkesin yüzünü yıkadığı yerde onun ayaklarını yıkadıgını görür ve sinirlenip yaptıgının sebebini sorar müsluman bu benim dinimin geregidir. Ben günde beş kez ayaklarımı yıkıyorum . Adam cevabına karşı dehşete döşer ona dinini sorar. Adama dini anlatır ve bu mutlulugu dininden aladıgını söyler, Şirket sahibi ben bukadar mal sahibiyim ama senin kadar mutlu olamıyorum. Adam mutluluk İslamdadır mutlulugu malda , dünyada arıyan hüsrana düşmüşlerdir. Allah’u teala bizi İslamı hertülü vecihleriyle anlıyanlardan eylesin. Amin


Ahmet Karaduman / Mısır (Kahire) – Yaş: 16
 

Arapçadan tercüme Prof.Dr Yusuf el karadavi

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir