• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Dicle Üniversitesi`nde Ebru Şöleni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Dicle Üniversitesi El Sanatları Kulübü Ebru Sergisi açtı. Kongre merkezindeki açılışa rektör yardımcıları Prof. Dr. Aslan Bilici, Prof. Dr. Mustafa Arıca, Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün katıldı. Sergide, tablo, şal, fular, yelek ve kravattan oluşan toplam 44 eser sergilendi.

Uygulanan teknikler ve işlemler konusunda bilgi veren kurs hocası Nuray Hattapoğlu, tarz-ı kadim, neftili ebru, gelgit ebru, taraklı ebru, şal ebru, midye ebru, lale ebru, sümbül ebru ve karanfil ebru gibi tekniklerin öğretildiği kurs sonunda, öğrencilerin eserlerini bugün sanatseverlerle buluşturacağını söyledi.

Açılışta Dicle Üniversitesi Modern Halk Dansları Topluluğu Semazen Grubunun gösterisi, sergiye renk kattı.

Sergiyi gezerek hayranlığını dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, "öğrencilerimiz için bu sene çok sayıda kurs başlattık. Bu tür sosyal etkinlikler, öğrencilerimizin vizyonunun genişlemesine ve sosyalleşmelerine katkıda bulunacaktır. Ebru kursunda da gençlerimiz çok güzel eserler üretmişler. Bunları görünce şaşırdık. Bu kadar güzel eserlerin çıkmasını beklemiyorduk. Bu, bizi çok heyecanlandırdı. Bu ve buna benzer etkinliklerin sayısını artırmayı düşünüyoruz" dedi.

Öğrencilerin ufkunu açması bakımından bu tür etkinliklerin önemine vurgu yapan Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün ise "gelecek sene Türkiye`deki üniversite öğrencileri arasında ebru yarışması düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu fikir, şu an burada doğdu. Tüm üniversiteden gelen öğrenciler, kendilerinin oluşturacakları standlarda kurdukları teknelerde yapacakları eserler ile yarışacaklar. Bu yarışma ile Diyarbakır`da da ebru sanatını yaygınlaştırmak istiyoruz" diye belirtti.

Fotoğrafçılıktan, maket uçak yapımına kadar şu an üniversitede 41 hobi kursunun bulunduğuna dikkat çeken Eyigün, 2012 bahar döneminde 3 bin öğrencinin aktif olarak bu kurslara katıldığını ve Diyarbakır`daki öğrencilerde inanılmaz bir yetenek gördüklerini ifade etti.

Sergi alanında kurulan ebru teknesinde kursiyer Vedat Özdemir, hocası ve konuklar önünde ebru yaparak, bir şov sergiledi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir