• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 31 Mayıs 2012 Perşembe günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `"Mustazaflar Hareketi"ne İhtiyaç Vardı`
Memur Sen Batman İl Temsilcisi M.Şafi Özperk, Türkiye`de milyonları bulan Mustazaf bir kitle olduğuna dikkat çekerek bu nedenle "Mustazaflar Hareketi" gibi bir harekete ihtiyaç olduğunu, Güneydoğuda ise "Mustazaflar Hareketi"ne ihtiyacın elzem olduğunu kaydetti.

`İslam Ümmetinin Başı Şehitleri İle Diktir`
Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens, İsrail`in, Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırı ile dünya halklarının gözünde rezil olduğunu ve yaptığı barbarlığa rağmen İsrail`i kınamayan işbirlikçi küfür devletlerinin şerefinin de Mavi Marmara şehitlerinin ayakları altında kaldığını kaydetti.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Batman`da TSE- ISO Eğitimi Verildi` Batman`da ilk olan Meygün ve Günsu meyve suları imalatını yapan Günaydın Gıda geçen hafta sonunda Seyhanlar Danışmanlık tarafından TSE - ISO 9001:2008 ile ISO 22000:2005 belgelerin eğitimi verildi.

`Sason Kaymakamına Plaket`
Şehitler İlköğretim Okulu Okul Aile Birliğinden Sason Kaymakamına eğitime desteklerinden dolayı plaket verildi.

Batman Gazetesi; `Sigara Kaçakçıları Adliyeye Çıkarıldı`
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 500.000`e yakın paket kaçak sigara ele geçirilirken, olayla ilgisi bulunan 7 kişi Adliyeye sevk edildi.

`13 Metrelik Mezar Hayrete Düşürüyor`
Kozluk ilçesi Karaoğlak köyü yakınlarında bulunan Şeyh Halil ziyaretinde yöre halkı tarafından da bilinen dev mezar, görenleri hayrete düşürüyor. Dünyanın birçok yerinde devlere ait olduğu belirtilen mezarların son yapılan araştırmalarda Türkiye`de de bulunduğu belirtiliyordu.

Batman Postası; `Yavuz Selim İlköğretim Okulu Öğrencileri Çalışmaları Parmak Isırttı`
Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencilerinin davullu zurnalı sevgi gösterisi ile karşılanan Vali Ahmet Turhan, öğrencilerle halay çekip hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Öğrencilerinin Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Yıl Sonu Sergisini açtı.

`334 Gram Esrar Ele Geçirildi`
Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü önceki gün saat 14.20`de Yeşiltepe Mahallesi Pamukçular Caddesi`nde bir adrese düzenledikleri baskında M. Ş. A. Adında ki şahsın üzerinden ve ikametinden toplam 334 gram esrar ele geçirildi.

Batman Pusula Gazetesi; `Özperk; Mavi Marmara Bir Çığır Açmıştır`
Mavi Marmara katliamının yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, Mavi Marmara Gemisi yolcularının bir çığır açtığını söyledi.

`Batman Üniversitesi`nde Halı Saha Turnuvası`
Batman Üniversitesi`nde halı saha turnuvası başladı. Üniversitenin birimleri arasında düzenlenen turnuva, üniversitenin kampüsündeki halı saha tesislerinde oynanıyor.

Batman Barış Gazetesi; `Gökten `Felaket` Yağdı`
Yukarı Umurlu Köyünde dün yağan şiddetli dolu, yüzlerce dönüm buğday alanı, meyve ağaçları, üzüm bağları ve ekili yüzlerce dönüm arazi dolu felaketine maruz kaldı. 250 nüfuslu Yukarı Umurlu Köyü sakinlerinden M.Ali Tufan, Naif Tarhan ve Şahabettin Erez köylülerin 1 yıllık emeklerinin 15 dakikada heba olduğunu belirttiler.

`Batman Doğalgazla Tanıştı`
Batmanın uzun süredir beklediği doğalgaz, kent merkezine verilmeye başlandı. Siirt-Batman Doğalgaz A.Ş. (Sibadaş) tarafından kent merkezinden 15 kilometre uzaklıkta bulunan depolama istasyonu, basına tanıtıldı.

Batman Medya Gazetesi; `Emeklilere Havadar Konutlar`
Batı Raman eteğinin son bölümünde Emekliler Derneğine tahsis edilen 107 dönümlük alanda yapılacak toplam bin 186 konut için müracaat sayısı 400`e çıktı.

`5 Bin Konuta Gaz!`
2008 yılında çalışmalara başlanan doğalgaz, önümüzdeki ay içinde 5 Bin konuta verilecek. 2016 yılına kadar 80 Bin konuta doğalgaz verilebilecek.

Batman Umut Gazetesi; `DSİ`den Boğulma Uyarısı`
2012 Yılı sulama sezonu başlaması nedeniyle DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, vatandaşların sulama kanallarına girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

`En İyi Performans Ödülü`
Kozluk Karpuzlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları ekibi Gaziantep`te düzenlenen yarışmada "En İyi Performans" ödülünü aldı.

Batman Duruş Gazetesi; `Diyarbakırlılar İmam Hatip İstiyor`
Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, nüfusu 1,5 milyonun üzerinde olan Diyarbakır`da sadece 6 İmam Hatip Lisesi bulunması büyük bir eksiklik olarak değerlendirdi.

Batman Doğuş Gazetesi; `Dolu Çilek Tarlasını Vurdu`
Sason da yağan şiddetli yağış ve ceviz büyüklüğündeki dolu, yaklaşık bin dönüm alan üzerindeki ekili çilek tarlasında zarara neden oldu. Sason un 3 köyünü etkileyen dolu, çilek tarlalarına yaklaşık bir milyon lira zarar verdi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Doktor Kuyruğu Değil, Eğitim Yardımı!`
Şartlı Nakit Transferi kapsamında dağıtılan eğitim yardımından yararlanmak isteyen kadınlar, PTT`nin merkezi şubeleri yerine hastane ve kurumlardaki şubeleri tercih ediyor.(Halid Coşkun -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir