• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Molotof Sadece Parmakları Değil Hayatları da Karartıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nın, korsan gösterilerde özellikle çocukları molotof kokteyli ve bomba atmaları, sonrasında bombanın ellerinde patlaması sonucu bir takım organlarını kaybediyor.  Adana`da son 3 yılda patlayıcı madde ve molotof atmaya çalışan 2 eylemci öldü, 8 çocuk ve genç yaralandı.

Adana’da en son 24 Mayıs 2012 günü örgüt yandaşlarının Dağlıoğlu Mahallesi`nde düzenlediği korsan gösteride 14 yaşındaki G.D. polislere atmak istediği molotof kokteyli ile yaralandı. Vücudunda yanıklar oluşan G.D. tedavisinin ardından çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. G.D.’nin savcılığa verdiği ifade, örgütünün çocukları para karşılığı kullandığını iddia etti. G.D., mahallede herkesin başkan dediği `Hayro` lakaplı birinin, çocuklara 5 lira verip, polislere molotof kokteyli attırdığını itiraf etti.

11 Mart 2012 günü yine Dağlıoğlu Mahallesi’nde düzenlenen izinsiz gösteri sırasında polise atmak istediği el yapımı bomba 16 yaşındaki R.A.`nın elinde patladı. Patlamada R. A.`nın sağ elinin üç parmağı koptu. R.A.`nın kopan parmakları polis ekiplerince içinde buz bulunan bardağa konularak hastaneye yetiştirilmeye çalışıldı. Sağ elinde dikilmeyecek derecede parçalamalar oluşan R.A., patlayıcıyı kendisinin hazırlamadığını dile getirdi. V.T.`nin bombayı kendisine verdiğini iddia eden R.A., “Bombayı tam atacaktım elimde patladı. Bütün arkadaşlarım beni bırakıp gitti. Bunu yaptığıma çok pişman oldum." dedi.

İŞTE ADANA’DAKİ MOLOTOFUN BİLANÇOSU

G.D. ve R.A.`nın ifadeleri,örgütün eylemlerde özellikle çocuk ve gençleri kullandığını gözler önüne seriyor. Örgütün tahrik ve teşvikiyle sokaklarda gösterilere katılan çocuk ve gençler, polise taş, molotof kokteyl ya da el yapımı bomba atıyor. Bu eylemlerde çocuklar canların veya el ve kollarından oluyor.

Adana`da 2006`da Barbaros Mahallesi`nde Abdullah Öcalan`ın yakalanmasını protesto etmek amacıyla üzerine benzin döken 27 yaşındaki Veysi K. kurtarılamadı. 2011`de Ova Mahallesi`nde el yapımı parça tesirli bomba düzeneği hazırladığı sırasında bombanın patlaması sonucu 22 yaşındaki Bilal U. ve 18 yaşındaki Fırat A. feci şekilde öldü. 2010`daki korsan gösterilerde polise atmak istediği el yapımı bombanın elinde patladığı S.G. (14) yaralandı. Aynı yıl Şakirpaşa Mahallesi`ndeki sokak gösterilerinde 15 yaşındaki A.B., 17 yaşındaki F.Ö. polislere atmaya hazırladıkları bombanın ellerinde patlaması neticesi ağır şekilde el, kol ve yüzlerinden yaralandı. 2011 ve 2012`de yine Ova, Şakirpaşa, Dağlıoğlu, Gülbahçesi mahallelerinde V.B. (17), M.A.A (17), Mazlum S. (20) ve son olarak 11 Mart günü 16 yaşındaki R.A. ellerindeki bombanın patlamasıyla yaralandı. Tedavisi süren R.A.`nın sağ elinin 3 parmağı koptu. Bu olaylarda A.Ç. (19), S.K. (16), 6 yaşındaki B.A. ve 11 yaşındaki K.Y.`nin de aralarında bulunduğu 9 kişi yaralandı. Saldırılarda 1 polis memuru öldü, 94 polis değişik yerlerinden taş ve molotof kokteyl ve parça tesirli bomba ile yaralandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir