• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Bu Harekette Bereket Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Pazar günü Diyarbakır’daydık. Ahde vefa mitinginde idik.

Miting öncesi bütün yeryüzünü süsleyen o tabiat harikası dağlar, ovalar, köyler, ağaçlar bizlere kutlu bir haberi muştular gibiydi. Daha alana varmadan içimize bir sevinç doldu.

Diyarbakır sokaklarında, salavat ve tekbirler getire getire miting alanına gittik. Yani istasyon alanı; onun bizi sevdiği bizimde onu sevdiğimiz, kutlu doğum alanı. Burası öyle bir alan ki; aslında Peygamberin kutlu doğumuyla, biz de, bu alanda doğduk. Bu topraklara peygamberin kutlu doğumuyla bir kutlu doğum daha gerçekleşti. Herkes kutlu doğuma odaklanırken, Allah bizim için bir kutlu doğum daha gerçekleştirdi. Sancısı yılardır çekilen, nice canların doğumu için kendilerini feda ettiği kutlu bir doğum. Doğmaması için küfrün ve zulmün seferber olduğu kutlu bir doğum.

Önce dernek binalarının küçük odalarında emekledi. Daha sonra salonlarda yürüdü talim ve terbiye gördü. Büyüdü büyüdü ve bugün istasyon meydanına rüştünü ispatlayacak işaallah. Hiç kimse kıymetini anlamasa bile, biz anlıyoruz. Hiç kimse görmese bile, biz görüyoruz. Hiç kimse duymasa bile, biz duyuyoruz.Varlığıyla bizlere sonsuz bir sevinç ve huzur veren bu kutlu doğumu canu gönülden selamlıyoruz. Sana ve seni doğuranlara selam. Sana ve seni büyütenelere selam. Sana ve sancağını burçlara dikenlere selam. Selam sana ve senin doğman için sana canını verenlere, zindanları dolduranlara selam.

Bugün ahde vefa günü. Bugün Diyarbakır’ın fethi yıldönümü. Bugün sahabe ordusunun ümmete Amed’in kapılarını açtığı gün. Bugün sahabelerin bize davalarını ve kendilerini de beraber emanet ettikleri gün. Ve bugün bir fetih için yıllarca yollarımızı bekledikleri gün. Bir daha feth etmek için ordularının toplanmasını bekledikleri gün. Çünkü yıllardır ordugahlarında, komuta çadırında, askerlerin toplanmasını bekliyordu.Ve bugün fevc fevc askerlerin geldiği gün. Gönüllerinde sadece kelimei tevhid olan. Ellerinde sadece kelimei tevhid olan. Dillerinde sadece kelimei tevhid olan, Allahın erlerini bekledikleri, o kutlu ve mutlu gün.

Ve İstasyon Meydanı sahabe sancaklarıyla kuşanmış, sahabe ordusuna katılmak için fevc fevc alana geliyor. Bugün, Allaha şükür yüzbinlerce kişi, onları istasyon meydanında karşıladı ve onların ordusuna katıldı. Ahde vefa gösterdiler.Davalarına ve emenetlerine sahip çıkacaklarını bir kez daha ortaya koydular. Onların, şehirleri birer birer fethetmek için başlattıkları hareketi, yine onlar gibi başlattılar.

Rabbimizin onlara vaad ettiğini gerçekleştirdiği gibi, bize de vaad ettiğini gerçekleştirecektir. Zerre kadar şek ve şüphemiz yoktur.

Ve bu gün İstanbulun da fethi günüydü. Bilmiyorum İstanbul’un fethine mi sevineyim, Diyarbakır’ın fethine mi?İnşallah Diyarbakır’ı fetheden İstanbul’u da feth edecektir. İstanbul’un fethine giden yol Diyarbakır’dan geçer. Önce Diyarbakır feth edilmeli. Neden mi? Çünkü İstanbul’a bir sahabe kendini feda ederken, Diyarbakır’a yirmiyedi sahabe kendini feda etmiştir. Çünkü Diyarbakır’ın surları daha yüksektir. Çünkü Diyarbakır düşünce İstanbul’un alınması mukadderdir.
Ve hareket başladı.
Mehmet Zülfi TAN / doğruhaber
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir