• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Mavi Marmara İddianamesi Kabul Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Gazze`ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yönelik Siyonist İsrail askerlerinin Akdeniz`in uluslararası sularında yaptığı saldırı nedeniyle 9 Türkiye vatandaşının şehid olduğu, 50`den fazla kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin hazırlanan Mavi Marmara iddianamesi kabul edildi.
 
Olay tarihinde İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashkenazi, İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi ve İstihbarat Başkanı Amos Yadlin`in şüpheli olarak yer alırken, gemideki 490 kişi müşteki ve mağdur olarak ifade edildi.
 
İddianamede, olayla ilgili gerçekleştirilen eylemlerin, Türk Ceza Kanunu ve ilgili mevzuat yönünden yapılan analizine de yer verildi.
 
31 Mayıs 2010 yılında meydana gelen olayda, İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen Mavi Marmara Gemisine yönelik müdahale ve bunun neticesinde meydana gelen fiiller bakımından, gemilerde buluna bayrakların Türkiye bayrakları olması nedeniyle TCK`nın 8. maddesinde düzenlenen mülkilik ilkesi çerçevesinde hareket edildiği anlatılan iddianamede, eylemin, Türkiye`de işlenmiş suçlar kapsamında değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi.
 
İddianamede, gemiye ateş edilme emrini verenler ile bu emri yerine getiren askerlerin eylemlerini, gemide bulunan müşteki mağdurların bazılarının ölebileceğini veya kasten yaralanabileceklerini öngörerek ve kabullenerek gerçekleştirdikleri vurgulandı.
 
Kasten adam öldürme ve kasten yaralama bakımından da olası kastların bulunduğu belirtilen iddianamede, müdahale emrini veren İsrail yetkilileri ve bunu yerine getiren askerlerin birlikte suç işleme kararının icrası kapsamında fiillerini gerçekleştirdikleri anlatılarak, her failin, meydana gelen kasten yaralama eyleminden ayrı ayrı sorumlu olduğu dile getirildi.
 
İddianamede katliamı gerçekleştiren İşgaci İsrail askerleri hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi dışında, toplam 8 bin 578 ile 18 bin 32`şer yıl arasında hapis cezası istendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir