• DOLAR 34.264
  • EURO 37.581
  • ALTIN 2915.45
  • ...
Şeyh Halid Türbesi Ziyaretçi Akınına Uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`ın Beşiri ilçesi Örmegöze köyü Kanireva mezrasında türbesi bulunan Şeyh Halid`i Anma ve Aş Dökme etkinliği başladı. Batman`daki Şeyh Halid türbesi her yıl Mayıs ayında uğradığı ziyaretçi akınına bu yıl da uğradı. Türkiye`nin dört bir yanından ziyarete gelen şeyhin müritleri türbede bir gün kalacaklar.

Her sene Mayıs ayının son haftasında olduğu gibi bu yıl da Batman`a 8 km uzaklıkta, Beşiri İlçesine bağlı Örmegöze Köyü Kanireva Zilan türbesine akın eden Bursa, Ordu, Erzincan, Kırklareli ve Türkiye`nin değişik bölgelerinden Şeyh Halid`in türbesine ziyaretine gelen binlerce mürit, kurulan çadırlarda kalacaklar. Kurulan çadırlardan dolayı türbe civarı adeta çadır kente dönüştü.

Etkinlik sırasında basına açıklama yapan Şeyh Selman Bağdu, "Yurdun dört bir yanından kazasız belasız bir şekilde misafirlerimiz geldiler. Sayı belirtmeye gerek yok. Kameralarınız her şeyi görüyor. Yurt dışından biri papaz olmak üzere üç misafirimiz geldi. Dinler arası dayanışmayı ön plana aldık" dedi.

"Bu kadar insanı bir araya getiren bağın ne olduğunun?" sorulması üzerine, bunun sebebinin kardeşlik olduğunu belirten Bağdu, "Her şeyin başı kardeşliktir. Kainatın yaratılışı sevgi üzerinedir. İnsanlar buradaki aşkı, muhabbeti görüyor. İklim coğrafya bölge aranmıyor, sevgi aranıyor. Allah`a çok şükür ki o sevgi burada fazlasıyla var. Burada bize yardımcı olan siz basın mensupları, sağlık birimleri, mülki amirler ve asayişle ilgilenen tüm birimlere teşekkürlerimi sunarım" şeklinde konuştu.(Kenan Önder- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir