• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2919.799
  • ...
Hukuksuz Kararlara İstanbul Umut-Der Tepki Gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-Mustazaf-Der`in kapatılması ve başörtülü kızının eğitim hakkını ararken 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Güllü Çevik`e destek amacıyla İstanbul Umut-Der Sultangazi Merkez Camii önünde kitlesel basın açıklaması düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı basın açıklamasında Cemal Çınar Hoca konuştu.
 
Cumhuriyet tarihinde yapılan zulümlerin hala devam ettiğini söyleyen Cemal Hoca, "Bu gün de kuruluşu İslami ve insani hakları koruma, mazlum ve mustazaf halkımızın hak ve hukukunu savunan Mustazaf-Der hukuksuz bir şekilde kapatılmıştır" dedi.
Fransız Zihniyeti Başörtüsü Üzerinde Oyun Oynamaktadır
 
Başörtüsüyle okuluna devam etmek isteyen ancak okuma hakkı elinden alınan kızının hakkını ararken 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Güllü Çevik`le ilgili olarak da Cemal Hoca, "Geçmişte Şanlıurfa`yı, Gaziantep`i işgal eden Fransızlar nasıl ki bacılarımızın başörtüsüne kirli ellerini uzattılarsa, bu günde ayını zihniyet bacılarımızın örtüsü üzerinde oyun oynamaktadır. Ama bu Müslüman halk asla bunlara müsaade etmeyecektir" şeklinde konuştu.
 
Cemal Çınar Hoca`nın konuşmasının ardından İstanbul Umut-Der adına basın açıklamasını Şükrü Ural okudu. Ural, Mustazaf Der`in hukuksuz bir şekilde kapatıldığını söyleyerek, derneğin maddi ve manevi anlamda halkın ihtiyaçlarını giderme hususunda, tamamıyla yasal çerçevede hareket ettiğini ifade etti.
Mustazaf Der`in Kapatılması ile Kardeşlik, Adalet, Hürriyet ve İnsanlık Cezalandırıldı
 
Mustazaf Der`in kapatılması ile gerçekte yetimlerin, fakirlerin ve mazlumların cezalandırıldığının altını çizen Ural, bu kapatma ile kardeşlik, adalet, hürriyet ve insanlık cezalandırılmıştır dedi.
 
Kuruluşundan bu yana Mustazaf Der`in hiç bir şiddet eylemine bulaşmadığını ve kendisine yönelik girişilen eylemlerde bile şiddete bulaşmayacaklarını deklare ettiğini söyleyen Ural basın açıklamasını şöyle sürdürdü: "Diyarbakır başta olmak üzere, tertiplediği kitlesel mevlit kutlamalarıyla kamuoyunda yankı bulan Mustazaf Der`i kapatma kararının Yargıtay denetiminden geçerek kesinleşmesiyle, bireylerin örgütlenme özgürlüğü hakkı bir kez daha ihlal edilmiş oldu. Ne yazık ki İstiklal Mahkemeleri ve DGM`leri aratmayacak bu kararla, örgütlenme özgürlüğü konusunda statükonun çizdiği sınırlar dışında farklı bir düşünme biçiminin istenmediği, örgütlü topluma karşı reaksiyoner yargısal tutumların ve baskıcı eski devlet reflekslerinin korunduğu görülmüştür."
 
Bu Ülkede Çok Sayıda İnsan inancından Dolayı Mağdur Edildi
 
Bu ülkede yapılan zulüm ve hukuksuzlukların sadece dernek kapatmakla sınırlı olmadığını söyleyen Ural, çok sayıda insan inancından dolayı mağdur edildiğini açıklayarak bu mağduriyetlerin en öne çıkanında başörtülü okumak isteyenlerin yaşadıklarıdır dedi.
 
Ural, son olarak İstanbul Sultan Gazi Umut-Der olarak Mustazaf Der`in hukuksuz bir şekilde kapatılmasını ve Gaziantep`te bir annenin inancı gereği çocuğunun örtünmesine destek verdiği için 2 yıl 6 ay gibi bir cezayla insafsızca cezalandırılmasını kınadıkların söyledi. (Baki Gümüş-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir