• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
İsrail\'le İlişkiler Kesilmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Merkez Kayalıpark\'ta Konya İnanç Özgürlükleri Platformu basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını haftanın platform sözcüsü Mustafa Özdemir okudu.

Mavi Marmara olayının perde arkasında neler olup bittiğini soran Özdemir ,\" Günler, aylar, seneler geçiyor kanlar üzerinden büyük siyasetler üretiliyor. Perdenin önünde arkasında ve arkanın arkasında neler olup bitiyor. Herkes olaya kendi penceresinden, kendi zaviyesinden bakıyor. Olayların ardındaki aralanan her sır perdesi yeni perdeler gösteriliyor. \" ifadelerini kullandı.

Şehitlerin Kanları Hala Tazeliğini Koruyor
Olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen ah-u figanların tazeliğini koruduğunu ifade eden Özdemir ,\" Kanlı mavi Marmara olaylarının üzerinden 2 yıl geçti. Şehitlerin kanları, yaralıların ah-u figanları tazeliğini korumaya devam ediyor. Ümmetin umutları direniş arzuları her türlü zaman ve mekanda her şart altında yeşermeye devam ediyor. Ümmetin yiğit evlatlarının direniş rüzgarı her türlü siyaset üstü olma vasfını koruyor. Hiçbir siyasi tezgâh ve onların dünyalık hesapları bu ulvi rüzgarın yüceliğine hiçbir suretle halel getirmeyecektir.\" dedi.

Ülkemizde Verilen Sözler Tutulmuyor
Verilen sözlerin çabuk unutulduğuna değinen Özdemir ,\" Ülkemizde verilen sözler vaatler sürekli çabuk unutulmaya mahkum olmaktadır. Üç ay içerisinde İsrail özür dilemez ise bütün siyasal ilişkilerini keseceklerini deklere edenler olayın üzerinde 2 yıl geçmesine rağmen ilişkilerini hala devam ettirmektedirler. İlişki düzeyinin düşürülmesi ilişkilerin kesilmesi anlamına gelmemektedir. İlişki düzeyinin düşürülmesi ile ortaya çıkan görünen kriz, hakikatte bir kriz midir? Yoksa vaatlere rağmen sürdürülen ilişkileri kamuoyundan gizlenmesi midir? Hükümet İsrail ile oluşan bütün ilişkilerini kamuoyu ile paylaşmak zorundadır. Şehitlerin kanları üzerine devlet sırrı olmaz. Hükümet bütün ilişkileri kamuoyu ile paylaşacağı gibi bunlardan tamamen vaz geçmelidir. \" şeklinde konuştu.

Mavi Marmara Failleri Yakalansın
Faillerin yakalanması gerektiğini ifade eden Özdemir, \" Mavi Marmara katliamının failleri ile alakalı henüz bir tutuklama kararının çıkmaması akla pek çok soru getirmektedir. Hala Türkiye İsrail ilişkilerinin iyileştirmesinden bahsedenler hangi değer yargılarıyla hareket etmektedir Uluslararası arenada İsrail\'in yalnızlaşacağını bekleyen safdil Müslümanlar emperyalist özgür(!) dünyanın hakkın yanında olmayacağını ne zaman anlayacaklar. Emperyalist batı hiçbir zaman kendi karakolundan vazgeçmeyecektir.\" dedi. ( M. Ata Doğu- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir