• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Tatvan Hukuksuzluğa Dur Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Tatvan Yaşam AVM önünde Umut Der Tatvan Şubesinin düzenlemiş olduğu basın açıklamasında Mustazaf Der`in kapatılması kınanırken kız çocuğunun başörtülü okumasını istediği için iki yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Güllü Çevik`e ise sahip çıkılarak Güllü Çevik hakkında verilen kararın bir hukuk garabeti olduğu ifade edildi.

Basın açıklamasını okuyan Umut Der Tatvan Şube Başkanı Fesih Ulugöl, Toplumun yararına binlerce etkinlik düzenlemiş, bu etkinliklerde milyonları bir araya getirmiş, halkın duygularına tercüman olmuş, halkın insani ve İslami haklarını her platformda özgürce dile getirmiş ve hiçbir etkinliğinde en ufak bir taşkınlık yaşanmamış olan Mustazaf Der`in kapatılmasına bir anlam veremediklerini ifade ederek, "Fakir ve yoksullara umut kaynağı ve can suyu olmuş olan Mustazaf-Der, yaptığı çalışmalarla, hayırlı hizmetlerle, mazlum ve Mustazaf halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur. Dernek olarak kendisinden bekleneni layıkıyla yerine getirmiştir. Kurulduğu günden itibaren sürekli olarak provokatif eylemlere maruz bırakılarak tahrik edilmeye çalışılmasına rağmen itidali elden bırakmamış, toplumsal huzurun korunması uğruna hep sağduyulu hareket etmiştir. Hal böyle iken bu tür güzel gelişmeleri kendilerine tehdit olarak algılayan karanlık çevreler ise, niyet okumalarla ve komplolarla, hazırladıkları uydurma iddialarla, halkın derneğine kapatma davası açmış ve bu karar Yargıtayca da onanmıştır." dedi.

"Karar Tekçi Zihniyetin Farklılıklara Tahammülsüzlüğünü Göstermektedir"
Ülkenin her tarafında hayırlı etkinlikleri ve çalışmalarıyla herkesin yakından bildiği ve farklı il ve ilçelerde 20`den fazla şubesiyle hizmet veren Mustazaf-Der hakkında kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını belirten Ulugöl, "Ortaya atılan itham ve iftiralar, gerçekmiş gibi yandaş medyaya servis edilmiştir. Yandaş yargı da, ısmarlama kararlarıyla bu tezgâha ortak olmuştur. Hiçbir surette gerçeği yansıtmayan ve varsayımlardan öteye geçmeyen iddialarla verilen bu kararlar hukukilikten uzak olup, tekçi zihniyetin farklılıklara tahammülsüzlüğünü göstermektedir." diyerek mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi.

Mustazaf-Der`in kapatılmasına ilişkin verilen kararın İslami duyarlılığı artırmaya yönelik çalışmaları engellemek amacıyla alındığını beliren Ulugöl, "İnanıyoruz ki; yasadışı hiç bir faaliyeti olmayan Mustazaf-Der hakkındaki iddianameyi gören ve okuyan tüm akıl ve vicdan sahipleri de bu gerçeğin farkına varacak ve bu kararı verenleri kendi vicdanlarında mahkûm edeceklerdir. Yapılan etkinlikler ile ilgili her türlü yasal izinler alınmış, etkinlik esnasında ve sonrasında herhangi en ufak bir taşkınlık ve aykırılık yaşanmamış olmasına rağmen niyet okuma, zorlama yorum ve iftiralarla alınan mahkûmiyet kararıyla, adaletten ve haktan yoksun bir hukuk cinayeti işlenmiş ve vicdanlar yaralanmıştır. "Adalet mülkün temelidir" şiarı katledilmiş ve güven duygusu zedelenmiştir." dedi.

Yaşanan Bu Olay, Kangrene Dönüşen Başörtüsü Zulmünün Açık Göstergesidir
Açıklama da Güllü Çevik olayına da değinen Ulugöl alınan kararın bir hukuk garabeti olduğunu söyledi. Ulugöl, "Bir diğer hukuk garabeti de bundan iki hafta kadar önce Gaziantep`te yaşandı. Gaziantep`te bir ilköğretim okulu öğrencisi olan çocuğunun eğitimini başörtülü olarak sürdürmesini isteyen anne Güllü Çevik`e 2 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Çocuğunun yasal hiçbir engel olmamasına rağmen sırf başörtülü olduğu için eğitim hakkının engellendiğini dile getiren anne Güllü Çevik, önce okul idaresince hakarete uğramış, ardından emniyet müdürlüğünce gözaltına alınmış ve savcılığa sevk edilmiştir. Böylece hakkını ararken suçlu pozisyonuna düşürülmüş ve 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştır." Diyerek verilen hapis cezasına tepki gösterdi.

Yetkililerin Harekete Geçmelerini ve Yaşanan Çifte Standarda Son Vermelerini Bekliyoruz
Bir yandan "Haydi Kızlar Okula" kampanyaları düzenlenirken bir yandan da eğitim almak isteyen kız çocukları, sırf başörtülü oldukları için okullardan dışlanmakta olduğunu belirten Ulugöl, "Hakkını arayan anneler, hapis cezasına çarptırılmaktadır. Yaşanan bu olay, yıllardır kangrene dönüşen başörtüsü zulmünün ne boyutlara ulaştığının en açık göstergesidir. Yetkililerin bu ayıbı ortadan kaldırmak için bir an evvel harekete geçmelerini ve yaşanan çifte standarda son vermelerini bekliyoruz. Ülkemizdeki başörtüsü yasağının hukuki temele dayandırılarak kesin bir dille kaldırılmasını ve kendi halkının değerlerini hiçe sayan uygulamalara son verilmesini istiyoruz." çağrısında bulundu.

Şüphesiz Allah`ın Va`di Haktır
"Umut-Der Tatvan Şubesi ve bize gönül bağlamış tüm dostlarımız adına, alınan bu zalimane kararları kınıyor; İslamî duyarlılığı olan dernekleri kapatan, çocuğunun başörtülü olarak okumasını isteyen anneyi 2 yıl 10 ay hapis cezasına mahkûm eden zalimleri mazlumların sahibi olan Yüce ALLAH`a (CC) havale ediyoruz." Diyen Ulugöl, Kuranı Kerimden "Sakın ALLAH`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! O, gözlerin dehşetle dışarı fırlayacağı bir güne kadar onları ertelemektedir." (İbrahim Suresi 42) ayetini okuyarak basın açıklamasını bitirdi. Basın açıklamasına katılan halk yapılan kısa duanın ardından sessizce dağıldı. (Erkan Yürek-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir