• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Patnoslu İşadamı, Kan Davalı Aileleri Barıştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı`nın Patnos ilçesinde 2 aile arasındaki kan davası, düzenlenen barış yemeğiyle sonlandırıldı. Patnoslu İşadamı Sabri Özel, kan davalı iki aileyi barıştırdı.

Yaklaşık 15 gün önce arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada 2 kişi ölmüştü. Kaya ve Avcı aileleri arasında başlayan kan davası barışla noktalandı. Barış yemeğine Patnoslu İşadamı Sabri Özel, Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi,İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Yaman,İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yoldaş,İlçe Müftüsü Muharrem İmamoğlu ve Kanaat önderleri katıldı.Kavgalı iki aile Barışa vesile olan protokolün önünde birbirileriyle tokalaştıktan sonra salona girenler, dua etti ve 2 aile temsilcileri tekbirler eşliğinde tokalaşarak barıştıklarını ilan etti.

İki kan davalı ailenin barışına imza atan İşadamı Sabri Özel, bu tür olayların bir daha olmaması ve yazılmaması temennisinde bulunarak, barışta emeği geçenlere teşekkür etti. Özel, en büyük sorunun cehalet olduğunu belirterek, "Bu devirde kan davası gütmenin doğru olmadığını anlayarak, barıştıkları için 2 aile bireylerine teşekkür ediyorum. Umudumuz ve beklentimiz bu tip olayların bir daha yaşanmaması ve mevcut kan davalarının da sona ermesidir." dedi.

Kaymakam Niyazi ise kavgaların, ani kızgınlıkların istenmeyen olaylara neden olduğunu belirterek, "Erdemli olmak doğru olanı yapmak barıştırmaktır. Barışıp biraya gelmektir. Büyüklük ise af etmektir." şeklinde konuştu.

Patnos ilçesinin Hasandolu Köyü`nde Köy Camisinin altında yeni yapılan Taziye evinde yapılan Barış yemeğine yaklaşık 500 kişi katıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir