• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Hukuksuzluklara Mahallelerden de Tepkiler Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Yaşanan hukuksuzluklara tepkiler dinmiyor, öyleki köy ve mahallelerde bile hukuksuzluklar kitlesel basın açıklamaları ile protesto edilemeye başlandı. Mustazaf-Der\'in kapatılması ve Gaziantep\'te başörtülü öğrenci annesi Güllü Çevik\'e verilen hapis cezası, Diyarbakır merkez Sur ilçesine bağlı Fabrika mahallesinde faaliyetlerde bulunan Fabrikalılarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Fab-Der) tarafından yapılan kitlesel basın açıklaması ile kınanarak şiddetle telin edildi.

 

Yapılan hukuksuzluklar ile ilgili Fab Der adına basın açıklamasını okuyan Hüsamettin Atman, Mustazaf -Der\'in kapatılmasının tek gerekçesinn Mustazaf Der\'in Peygamberin gayesini kendi çağında kabul etmesi olarak belirtti.

 

Atman İslam\'i hayatı ve hayırlı hizmetleri suç olarak kabul ettikleri için Mustazaf Der\'in kapatıldığının altını çizerek basın açıklamasını şöyle sürdürdü: \"Neredeyse yüz yıldır İslam\'a ve Müslümanlara karşı akla hayale gelmeyen komplolar kuruldu. Halkına ve değerlerine yabancı hatta düşman olan Avrupa\'yı kıble edinmiş bir güruh, Müslüman halka musallat oldu. Firavun ve Nemrutlar gibi halkı kendi kulları ve kölleleri gibi görüp muammelle ettiler. İktidarın gücünü kullanarak bütün kurum ve kuruluşları ile Müslüman halkı dininden uzaklaştırmak için mücadelle ettiler. Kur\'an-ı Kerim\'i öğrenmeyi yasakladılar, camileri ahırlara çevirdiler, ezanı, yasakladılar.\"

Halk Güllü Çevik\'i Şeref Madalyasına Layık Gödü

Mustazaf- Der\'in bu zihniyet karşısında durduğundan dolayı kapatıldığını da belirten Atman, Gaziantep\'te başörtülü olarak okumak isteyen, kızının hakkını savunan anne Güllü Çevik\'e verilen 2 yıl 6 ay cezaya da değinerek, halkın o anneyi şeref madalyasına layık gördüğününün altını çizdi.

 

Mustazaf- Der\'i kapatanların gerçek barışı istemediğini söyleyen Atman, Mustazaf Der\'in yıllarca her ırktan milyonlarca insanı peygamber sevdası etrafında kenetleyerek, kardeşliğin mimarı olduğunu vurguladı.

 

Mustazaf Der\' kapatanların İsaril ve Amerika\'yı sevindirdiğini ifaden eden Atman son olarak Fab- Der olarak hukuksuzlukları şiddetle kınadıklarını söyledi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir