• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
Bingöl`de Fenilketönürili Hastalara Yönelik Program
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Fenilketönüri ve Çölyak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Bingöl Sağlık Müdürlüğü ortaklaşa bir program düzenledi.
 
Programa İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir, TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu, Dernek Başkanı Serpil Alimoğlu, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte çok sayıda Fenilketönürili çocuk ve aileleri katıldı.
 
Programda ailelere yönelik bir konuşma yapan Dernek Başkan Yardımcısı Ömer Alimoğlu, doktorların verdiği diyet programına kesinlikle uyulması tavsiyesinde bulundu.
 
Fenilketönürili hastalara yönelik ürünlerin Türkiye`de üretilmediğini belirten Alimoğlu, alternatif ürünler üretilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Bingöl`de 15 Fenilketönürili hasta ailesi olduğunu belirten Dernek Başkanı Serpil Alimoğlu: "Sevgili Aileler; doktorlarımızın ve diyetisyenlerimizin, çocuklarımız için uygun gördükleri diyet programına aynen uyulmalıdır. Bu Hastalığın tedavisi diyet ile sağlanmaktadır. Diyetimiz yasaklı besin ve ürünleri kullanmamak, kısıtlı verilmesi istenilen besin ve ürünleri ise önerilen düzeyde kullanmak ile mümkündür. Anneler ve Babalar; çevre etkisinde kalmayın, bir lokmadan ne olur demeyin, siz kendinize doktorunuz tarafından yazılan bir ilaçta önerilen miktar günde 1 taneyse günde 4 defa almadığınız, kendiniz için uygulamadığınız tedaviyi çocuklarınız için uygulamayın. Doktor ve diyetisyenlerimize güvenin ve onların koordinesinde sağlıklı çocuklar yetiştirmeliyiz" dedi.
 
Ürünleri bulmakta zorlandıklarını vurgulayan Alimoğlu: "Kısıtlı ürünlerimizin çok olması ve piyasada düşük proteinli ürünlerin bulunmaması nedeniyle hepimiz zorlanmaktayız. Şuan ülkemizdeki düşük proteinli ürünlerin nerdeyse tamamı yurt dışından ithal edilmekle birlikte fiyat olarak da oldukça pahalıdır. Geçen sene çocuklarımıza Çubuk Kraker dağıtmak istemiş ve bu yönde birçok kuruluşa sipariş vermiş isek de, ürünlere ancak bu sene ulaşabildik. Birazdan ailelerimize bu çubuk krakerleri dağıtacağı" şeklinde konuştu.
 
Dernek Başkanı Alimoğlu`nun konuşmasının akabinde İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir ve TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu, tarafından çubuk krakerler Fenilketönürili hastalara dağıtıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir