• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılmasına Bir Tepki de Osmaniye`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği bugün saat 13.30 da Osmaniye cumhuriyet Meydanı`nda bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Osman Aslan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından İsa Kalender okudu.

 

Mustazaf Der`in mazlumların yanında müstekbirlerin karşısında olduğunu ifade eden Kalender, "Camianın hayırlı hizmetlerini hazmedemeyen kirli ve derin güçler, farklı zaman dilimlerinde derneğin faaliyetlerini engellemek için değişik, tuzaklar kurmuş ve komplolar tezgâhlamışlardır. İktidarlarını sürdürebilmek için çıkardıkları kaos ve kargaşa ortamına, Müslümanları da dahil etmek için sürekli olarak Mustazaf camiasına saldırmışlardır. Bu saldırılara karşı sürekli itidal çağrısında bulunulmuş, kurulan tuzakları ve tezgâhları boşa çıkarmıştır" dedi.

 

Mustazaf Der`in halkın kimsesizlerine sahip çıktığını ifade eden Kalender, "Cinsel her türlü sapıklığı, fuhşu ve ahlaksızlığı bu Müslüman topluma bulaştırmaya çalışan dernek ve kuruluşların, genelevlerin açık ve devlet güvencesinde olduğu bu memlekette, İslami ve insani hizmetler yapmaktan başka hiçbir gayesi olmayan Mustazaf-Der`in kapatılmasını, Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği olarak önce Hakk`a sonra da halka şikayet ediyoruz" diye konuştu.

 

"Güllü Çevik`in İzzetli Duruşunu Tebrik Ediyoruz"
Gaziantep`te başörtülü evladının okuma hakkını savunduğu için Güllü Çevik`e mahkeme tarafından 2 yıl 6 ay ceza verildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, bu cezanın hukuk faciası olduğu belirtilerek, "Güllü Çevik bacımızı, izzetli duruşu nedeniyle Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği olarak tebrik ediyor, bu haklı ve kararlı mücadelesini sonuna kadar desteklediğimizi belirtiyoruz. Ayrıca Türkiye`de bir ilk olan bu cezanın yargılama aşamasını Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği olarak yakından takip edeceğimizin de bilinmesini istiyoruz. Bu bacımıza verilen cezayı bir hukuk faciası olarak görüyoruz. Çocuğuna sahip çıkma içgüdüsü ile hareket eden bir anneye verilen bu cezayı ayrıca bir insanlık ayıbı olarak değerlendiriyoruz. Acaba diyoruz, Güllü Çevik adındaki bu hanımefendi nasıl bir şiddete bulaşmış, polis arabalarını devirmiş, yakmış, yıkmış, Gaziantep`in altını üstüne çevirmiş de bizim haberimiz mi yok? Futbol fanatiği holiganların taşkın tutumları karşısında onlara adeta yalvarırcasına anonslar yapan kimi polis amirlerinin, savunmasız ve suçsuz günahsız bir kadın karşısında adeta aslan kesilmelerini, Kahhar ve Züntikam olan Allah`a havale ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Mustazaf Der Osmaniye şube başkanı ve arkadaşlarının, 20 Mayıs Pazar günü Adana`da yapılacak olan kitlesel basın açıklamasına giderken polis şiddetine maruz kalmalarının da kınandığı açıklamada, hükümete yanlıştan dönülmesi çağrısı yapıldı.

 

Deniz Feneri davasında komplo kurmaya çalıştığı iddia edilen üç savcının derhal görevden alındığını hatırlatan Kalender, "Ancak bu sivil ve masum kişi ve kuruluşlara yapılan haksızlık, hukuksuzluk ve açık zulümler karşısında kılınızı kıpırdatmamanız, kemalden zevale giden o kadim ve kaçınılmaz yolda olduğunuza alamettir…

 

Sonuç olarak deriz ki; Müslüman halk ile aramıza girmek için, İslami camialara komplo ve tuzak kurmaktan, iftira ve karalamalarınızdan vazgeçin. Halk ile İslam`ın arasına girme uğraşısı boştur. Sesimizi kesme, başörtülü okumayı engelleme, bacılarımızı cezaevlerine atma ve derneklerin kapılarına kilit vurma yerine, sesi olduğumuz halkın, inancı ve kimliği ile barışın.


Ey adaleti ve hukuku öncelediğini söyleyen hükümet, sen de adil ve tarafsız ol! Akredite camialara yapılan hukuk dışı uygulamalara karşı çıktığın gibi, böylesi hukuk dışı uygulamalara da karşı çık! İslami dernek ve kurumlar üzerindeki baskıyı kaldır! Müslüman halkımızın dini ve dili üzerindeki engelleri kaldıracak kalıcı düzenlemeleri bir an evvel yap!" dedi. (Nurullah Sak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir