• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
"Mağduriyetlerle Değil İnsanca Yaşamak İstiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Eğitim Birsen temsilciliği Ceylanpınar PTT şubesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Ceylanpınar Eğitim Bir Sen temsilcisi Mustafa Turan okudu.

 

2012-1013 yılı Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin, Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Görevlileri arasında gerçekleştiğini ve anlaşmazlıkla sonuçlandığını hatırlatan Turan, anlaşmazlıktan Kamu İşveren Heyeti'ni sorumlu tuttu.

 

Teklifimize Karşı Teklif Sunmayı Bile Gereksiz Görmüştür
Maaş zammı tekliflerini, 2012 yılına ilişkin %10,26'lık yeniden değerleme oranına dahi çıkarmaya yanaşmayan hükümetin, kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca tekliflerine karşı teklif sunmayı bile gereksiz gördüğünü ifade eden Turan, "Kamu İşveren Heyeti, "Ne kadar artış istiyorsunuz? Sorusuna cevap üretmek yerine "Bu kadar cari açık var, bu kadar sıkıntı var, Nasıl olur da maaş artışı istiyorsunuz, eğitim çalışanlarına ek ödeme istiyorsunuz? Sorusuna sarılmıştır. Müsteşarına, genel müdürüne, sermaye gruplarına sonuna kadar açılan kasa, kamu görevlilerine gelince bir anda kapatıldı. Tekliflerimize kapatılan kasayı, eylemlerimizle açacağız. Masada uzlaşarak almaya çalıştığımız haklarımızı almak için, gücümüzle, kararlılığımızla bugün alanlardayız" dedi.

 

Turan, 'Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor' diyenlerin, kamu çalışanları söz konusu olunca, 'daha fazlasını veremeyiz, yoksa Yunanistan'a döneriz' edebiyatına sarılmalarını inandırıcı bulmuyoruz. Eğer büyüme varsa, bunun maaşlarımıza yansımasını istiyoruz" diyerek mağduriyetlerle değil insanca yaşamak isteklerini dile getirdi. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir