• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
Pakistan Help Line Derneği'nden, Van'daki Kur'an Kursuna Bağış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'a gelen Help Line Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri depremzedelerin barındıkları konteynır kentleri ziyaret etti. Yardımeli Derneği Genel Koordinatörü Osman İlhan'ın rehberlik yaptığı ve aralarında Help Line Derneği Türkiye Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Ahmet Sohail, Help Line Derneği Genel Sekreteri İkhlur-Rehman ile yöneticilerin de bulunduğu heyet Vali Münir Karaloğlu tarafından da kabul edildi. Misafirlerini sıcak bir şekilde karşılayan Vali Karaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

"Bizim Kardeşliğimiz Çok Derin Bir Kardeşliktir"
Van depremlerinden sonra Pakistanlı kardeşlerimizin, imkânları doğrultusunda Vanlı depremzedelerin yardımına koştuklarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Karaloğlu, desteklerinden dolayı Pakistan halkına teşekkür etti. Depremin ilk günlerinde Keşmir bölgesinin Cumhurbaşkanının da, kendisini ziyarete geldiğini anımsatan Karaloğlu: "Bizim kardeşliğimiz çok derin bir kardeşlik. Biz dünyada Pakistan halkı ile Türk halkı kadar birbirini gönülden seven iki halkı, iki milleti zor görürüz. İki halkın kardeşliği, dostluğu, işbirliği gelecekte İslam dünyasının yeniden yükselmesi için öncü rol oynar diye temenni ediyoruz. Çünkü uluslararası ilişkiler, ittifak ile oluyor. En kolay ittifak oluşturacak iki ülke de İslam dünyasında Pakistan ile Türkiye'dir. Nüfusları kalabalıktır ve güçleri var. Bu birliktelik, bu ittifak inşallah İslam dünyasına da hayırlara vesile olur" şeklinde konuştu.

 

"İslam Âleminde Yükseliş Olacağına İnanıyoruz"
Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini, Vali Karaloğlu'nun şahsında ileten Help Line Derneği Genel Sekreteri İkhlur-Rehman, "Ben kedimi şu anda kendi ülkemde gibi hissediyorum. Türkiye'deki gelişmelerden bizlerin de öğreneceği çok şey var. Güçlü bir Türkiye, güçlü bir İslam âleminin simgesidir. Dolayısıyla sizinle beraber olmak, inşallah istikrarlı bir Pakistan'a katkı sağlar. Ve sizin manevi desteğinizle inşallah biz de daha da ileri gitmiş oluruz. Türkiye'yi lider bir ülke konumunda görüyoruz. Pakistan halkı olarak o yükselişin olacağına inanıyoruz. İslam âleminde yükseliş olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

 

Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası Help Line Derneği Genel Sekreteri İkhlur-Rehman, Van'da yapımı devam eden Kur'un kursu inşaatına harcanmak üzerinde beraberinde getirdiği 8 bin ABD doları ve 635 sterlini Vali Münir Karaloğlu'na teslim etti. Karaloğlu da; ziyaret anısına, Help Line Derneği Genel Sekreteri İkhlur-Rehman'a Van'ın tarihi ve turistik ören yerlerinin yer aldığı tabak bir plaket hediye etti. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir