• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Hükümet Adalet ve Gelir Dağılımında Sınıfta Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hükümet ile memurun 21 gün süren zam pazarlığından sonuç çıkmayınca kamu çalışanları aldıkları kararla greve gittiler. Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi Ofis Azc Plaza önünde bir basın açıklaması yaparak, 3+3 zam teklifini protesto etti.

 

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi başkanı Yunus Memiş basın açıklamasında, maaş zammı tekliflerini, 2012 yılına ilişkin yüzde 10.26'lık yeniden değerleme oranına dahi çıkarmaya yanaşmayan hükümeti, kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca tekliflerine karşı teklif sunmayı bile gereksiz görmekle suçladı.

 

Eğitimciler Hüsran ile Karşılaştı
666 sayılı KHK çıktığından bu güne bordurları ile sorunlarının olduğunu belirten Memiş, öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının neredeyse en düşük ücreti alan kamu görevlisi konumuna getirlidiğini savundu. Memiş, hükümetin mağduriyetlernin toplu sözleşme masasında çözecekleri yönünde beyanatlarda bulunduğunu ifade ederek, bu beyanlara bağlı olarak 800 binden fazla eğitimci toplu sözleşme masasını umut olarak görerken, sonuçta hüsran ile karşılaştıklarını belirtti.

 

Toplu Sözleşme Masası'nda ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmemesini, yüzdelik zam ve diğer toplu sözleşme tekliflerinin karşılanmamasını kabul etmediklerini açıklayan Memiş, bu duyarsızlığı protesto ettiklerini, Türkiye genelinde hizmet üretmeyeceklerini ve bir günlük iş bırakarak toplu oturma eylemi yapacaklarını belirtti.

 

Memur Söz Konusu Olunca, Hükümet Yan Yatıp Kırk Dereden Su Getiriyor
Memiş, hükümetin, şike, emekli vekillerin maaşları söz konusu olunca yerinde duramadığını, memur söz konusu olunca ise kılını kıpırdatmadığını söyledi. Memiş, vekillerin danışmanlarına şoförüne ve sekreterine, askere 'mali denge' endişesi taşımadan zam yapan hükümetin, eğtimciler söz konusu olunca yan yattığını, kırk dereden su getirdiğini ve onlarca bahane ürettiğini savundu.

 

Memiş son olarak, hükümetin adalette ve gelirin adil dağıtımında sınıfta kaldığını kaydetti.

 

Öte yandan Memur Sen Diyrbakır İl Temsilciliği Diyarbakır Tren Garında bir basın açıklaması yaparak, hükümetin yüzde 3,5+4 zam teklifinin sorun çözüme ve kamu görevlilerinin haklarını koruma ve geliştirme endeksli bir yaklaşım içinde olmadıklarını aksine teklifleri reddetme anlayışı üzerine politika geliştirdiğinin göstergesi olarak nitelendirdi.

 

Aslan: Hükümet Tekliflerimize Gözlerini Yumdu
Memur Sen İl Temsilcisi A.Aziz Aslan basın açıklamsında, hükümettin 4/B, 4/C ve ek ödeme dengesizliği gibi yüzde 80'i aşkın iyileştirmesi gereken konu hakkında hiçbir teklif getirmediğinin altını çizdi. Aslan açıklamasının devamında, kendilerinin getirdiği tekliflere de hükümettin gözlerini yumarak ciddiyetsiz bir yaklaşım içerisine girdiğini, toplu sözleşmeyi toplu görüşmeden daha etkisiz bir seviyeye dönüştürdüğünü söyledi.

 

Tarihte ilk kez, kamu görevlilerinin 5 aydır zamsız maaş aldığını belirten Aslan, haklı teklifleri karşılanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerinin altını çizerek basın açıklamsına son verdi.

 

Yapılan basın açıklamasından sonra toplanan kitleTren Garı bahçesinde davul zurna eşliğinde halay turarak hükümetin tavrını protesto ettiler. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir