• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Havalimanı`nda Sahte Pasaport Kovalamacası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Türk Hava Yolları`nın TK 1985 sefer sayılı uçağıyla İstanbul`dan Londra`ya gitmek için kontuara gelen üç kişinin pasaportlarını inceleyen Gözen Özel Güvenlik görevlileri Yunan menşeli pasaportların sahte olmasından şüphelendi. Durum özel güvenlik görevlileri tarafından polise bildirildi.

Bu esnada polise bildirildiklerini anlayan İran uyruklu olduğu öğrenilen üç kişiden birisi pasaportunu bırakıp kaçtı. Kalan biri kadın biri genç iki İranlı ise polis tarafından gözaltına alındı. Fakat daha sonra her ikisi de kaçmaya çalıştı. Hızla Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Gidiş Katı`nda koşan B.K birkaç yolcuya çarparak yere düşürürken.Özel güvenlik ve sivil polis ekipleri B.K`yı yakalayarak yere yatırdı.

Etkisiz hale getirilen B.K ve aksi yöne kaçmaya çalışan P.R.P isimli İranlı kadın polis tarafından karakola götürüldü. Bu arada çocuğunu yere düşüren B.K`ya sinirlenen Cemil Demircan`da B.K`yı tekmeleyince polis tarafından uyarıldı.

P.R.P isimli kadın yolcunun eşyaları arasında yapılan incelemede orijinal İran pasaportu bulunurken yakalanan iki kişinin sahte Yunanistan pasaportlarına da polis el koydu. Edinilen bilgiye göre P.R.P isimli şahıs karakolda alınan ifadesinin ardından Bakırköy Savcılığı`na sevkedilirken,yaşı küçük olan B.K için de sahte pasaport taşımaktan hakkında idari işlem yapıldı.

Netgazete

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir